Osam decenija osnivanja mesta Sirig

2007. godina je bila u znaku obeležavanja osam decenija mesta Sirig – mesne zajednice koja pripada opštini Temerin.

        Uoči 12. maja Dana sela i crkvene slave Sveti Vasilije Ostroški – čudotvorac položen je kamen temeljac za novi objekat vrtića, a dan kasnije otkriven je spomenik solunskim dobrovoljcima.
        – „Uspeli smo da asfaltiramo saobraćajnice u novom naselju Sever, mnogo je urađeno na uredjenju samog centra, trotoara između starog i novog dela Siriga. Učestovali smo u popravci puteva, čišćenju kanala kako bi izbegli poplave, koje nas zbog visokih nivoa podzemnih voda prate već nekoliko godina“ – istakla je sekretar Mesne zajednice Draga Divljaković.
        I pored mnogih inicijativa i predloga i dalje mali broj autobusa saobraća od Siriga do Temerina, sedišta opštine. U planu je da se izgradi dalekovod između ova dva mesta, što bi doprinelo intezivnoj izgradnji malih pogona i zapošljavanju.
        
– „Dobili smo sredstva od pokrajine za završetak kapele na mesnom groblju, u planu je izgradnja otresišta na ulazu iz atara na regionalne puteve. Verujem da će se uz pomoć lokalne samouprave i sredstava Vojvodine obezbediti sredstva za adaptaciju Doma kulture. Kanalizacija ostaje prioritet, ali smo svesni da će proći još neko vreme da bi realizovali dugogodišnju želju naših sugrađana i svih građana opštine Temerin. Isto tako bi i pohvalila saradnju rukovodstva Mesne zajednice i lokalne samouprave koja je na zavidnom nivou i da u opštini sede ljudi koji su željni da izađu u susret našim problemima i što je najbitnije koji nisu zaboravili Sirig, jer i Sirig je deo opštine Temerin“. – istakla je na kraju Draga Divljaković, sekretar Mesne zajednice Sirig.

Autor: Dalibor Mudrinić
Datum: 06, 12, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *