Mesna zajednica Bački Jarak okrenuta najmlađima

Mesna zajednica Bački Jarak je možda jedina Mesna zajednica u Srbiji koja izdvaja novac iz mesnog samodoprinosa za pomoć novorođenčadi.

        Iznos od 10 hiljada dinara ove godine je primilo 63 bebe, a kako saznajemo od predsednika Saveta Mesne zajednice Nenada Dunovića do kraja godine isti iznos će primiti još dvadesetak novorođenih beba.
        Da Mesna zajednica stvarno misli na najmlađe kazuju i akcije koje su bile upriličene i koje će se do kraja godine održati za školsku i predškolsku decu iz Bačkog Jarka.
        Početkom septembra svaki đak Osnovne škole „Slavko Rodić“ je od Mesne zajednice dobio simboličan poklon u vidu sveske, olovke i rasporeda časova, dok su mališani u Predškolskoj ustanovi „Veljko Vlahović“ dobili po jednu čokoladu i jednu voćku.
        Pred Novu godinu rukovodstvo Mesne zajednice će ponovo posetiti mališane u Predškolskoj ustanovi „Veljko Vlahović“ i uz pomoć Deda mraza podeliti slatkiše, dok će se za školsku decu na Badnje veče 6. januara u sportskoj hali u Bačkom Jarku održati prigodna priredba u saradnji sa nastavnicom veronauke u OŠ „Slavko Rodić“ u Bačkom Jarku, a prisutnoj deci će se deliti slatkiši.
       
Pored programa za najmlađe, rukovodstvo nije zaboravilo ni najstarije sugrađane koji su možda i najugroženiji sloj našeg društva. Početkom decembra u prostorijama Mesne zajednice je održana akcija besplatnog merenja šećera u krvi na koju je došlo više od dvesta stanovnika. Predsednik Saveta Nenad Dunović je za sredinu januara naredne godine najavio još jednu akciju u saradnji sa Domom zdravlja u Temerinu i to akciju merenja holesterola. Pored ovih akcija, Mesna zajednica je o svom trošku postavila rukohvate i kose rampe na ulasku u zgradu ambulante kao i na ulasku u apoteku u ovom mestu. Početkom naredne godine isti rukohvati i kosa rampa će se postaviti i na ulazu u Mesnu zajednicu gde je ujedno i blagajna Javnog komunalnog preduzeća Temerin, tako da će najstariji i sugrađani vezani za invalidska kolica moći da koriste usluge pomenutih objekata.

Autor: Dalibor Mudrinić
Datum: 05, 12, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *