Osmi Temerinski sajam rakija i Božićna izložba meda

Od 19.-22.decembra u Temerinu će se održati Osmi Temerinski sajam rakija i Božićna izložba meda u organizaciji Društva ljubitelja bašte iz Temerina.

        Što se tiče samog programa valja istaći da se 19.decembra primaju rakije za ocenjivanje i to u u periodu od 16-20 časova.20.decembra u četvrtak prijem rakija će se vršiti u prepodnevnim časovima od 9-12 sati,dok je ocenjivanje rakija zakazano za 21.decembar.

        22.decembra u subotu u 10 časova će biti otvaranje sajma rakija i izložba-prodaja meda,dok je oglašavanje rezultata najavljeno za 12 časova istog dana.

        Iz Društva ljubitelja bašte koje je organizator ove manifestacije obaveštavaju sve zainteresovane da se uzorci predaju u belim providnim litrenim flašama sa nalepnicom vrste i jačine rakije.Takodje ocenjivanje rakija vrš Senćansko društvo ocenjivača rakija koje ima i medjunarodnog iskustva,a predsednik žirija je doktor Peter Roža-hemičar, tehnolog za alkoholna pića.

        Inače ove godine ! se ocenjuju samo ovogodišnje rakije i to od marelice,višnje,duda, jabuke,kruške,šljive, kajsije,breskve,groždja i dunje.

        Uplata po uzorku iznosi 100 dinara i uplaćuje se na račun Društva ljubitelja bašte u Temerinu.

Autor: Dalibor Mudrinić
Datum: 28, 11, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *