Opština Temerin puna kulturnih događanja

Kulturni život u opštini Temerin je ove jeseni zasijao punim sjajem.

        Posle otvaranja nove galerije po reklo bi se svetskim standardima, izlagali su umetnici kao što su Ana Rodić, zatim su bile izložene slike sa Likovne kolonije pod nazivom „Jegrička 2007“ gde su učešća uzeli svi eminentni likovni stvaraoci iz Vojvodine predvođeni Veljom Bugarinom i Dimitrijem Kolarevićem. U renoviranoj bioskopskoj sali koja je takodje urađena po najvišim standardima, održano je više predstava, više muzičkih manifestacija i može se reći da je za svakog bilo po nešto.
        Po rečima direktora Kulturno informativnog centra „Lukijan Mušicki“ Bojana Torbice, za naredni period se priprema prvo izložba voštanih figura iz Muzeja Voštanih figura iz Sankt Petersburga, zatim izložba radova još par poznatih slikara iz Novog Sada i okoline.
        Valja istaći i da će se u subotu 1. decembra u Domu kulture u Sirigu, a u organizaciji Humanitarne organizacije Složne sestre iz Siriga i Kulturno umetničkog društva Branko Radičević takođe iz Siriga održati kulturno-zabavna manifestacija pod nazivom Siriško prelo. U prvom delu koji počinje u subotu u 18 časova biće otvorena izložba tradicionalnih jela, starih zanata, dok će od 20 časova biti priređen bogat kulturno-umetnički program.
       
Već u nedelju 2. decembra sa početkom u 20 časova u renoviranoj sali bioskopa KIC „Lukijan Mušicki“ održaće se performans pod nazivom „Kosovo, srce Srbije“. Organizatori ove manifestacije su plesni klub Endži dens, folklorna grupa Mokranjac i Dramska sekcija Sterija iz N. Sada. Prikaz performansa posvećen je Kosovu, priča još o boju na Kosovu, Knjeginji Milici, Knezu Lazaru uz puno plesa, pesme i zvučnih efekata.

Autor: Dalibor Mudrinić
Datum: 29, 11, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *