Obeležena Dečja nedelja

Pozorišnim predstavama za decu u Mošorinu i Šajkašu


       Osnovna škola „Isidora Sekulić“ iz Šajkaša sa svojim odeljenjem u Mošorinu imala je tokom Dečje nedelje i ove godine bogat kulturno-zabavni i sportski program. Održavane su likovne i literarne radionice, sportske aktivnosti i izložbe učeničkih radova. Deca u Šajkašu su imala i humanitarnu akciju „Drug drugu“ u kojoj su prikupljala slatkiše, igračke i garderobu za vršnjake iz doma u Veterniku. U oba odeljenja su održane i dve pozorišne predstave: prva pod nazivom „Cingl, cangl, dangl rod“ u izvođenju glumaca Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, dok su drugu „Baš je fora kinder škola“ izveli glumci Pan teatra iz Beograda. Predstave su održane za svu školsku decu naše opštine, a pokrovitelj im je bila Opština Titel.

          – Ove godine smo otišli korak dalje tako da smo organizovali pozorišnu predstavu za sve učenike osnovnih škola i predškolsku ustanovu. Juče smo imali predstavu u Titelu u sali bioskopa, a danas, evo, u Šajkašu i Mošorinu. Decu iz Vilova, Loka i Gardinovaca prevezli smo autobusima u Titel. Ovo je bila izvanredna prilika da deca vide pravu pozorišnu predstavu, a najvećem broju njih je ovo prvi pravi susret sa glumcima. Dogodine će, nadamo se, biti još bolje i više – rekao je predsednik Opštine Milivoj Petrović.
       
Prema rečima Slaviše Jugovića, direktora škole, posebno je uspešna bila humanitarna akcija u kojoj su učenici prikupili velike količine upotrebnih predmeta za svoje drugare u Veterniku. Škola u Šajkašu je od Opštine dobila na poklon i 18 lopti, a od Školske uprave iz Novog Sada komplet svesaka za učenike nižih razreda.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 05, 10, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *