Jovana poželela sestru i još jednog brata

Na prijemu kod predsednika povodom dečije nedelje


        – Meni je mama kazala da pitam kada će psi biti uklonjeni iz školskog dvorišta, bio je prvi odgovor mališana na pitanje predsednika i potpredsednika opštine Titel, Milivoja Petrovića i Duška Kajtaza, šta bi trebalo uraditi da im bude lepše detinjstvo.


         Tridesetak predškolaca iz PU „Plavi čuperak“ i dvadesetak osnovaca iz OŠ „Svetozar Miletić“ okupilo se na tradicionalnom prijemu kod predsednika u toku Dečije nedelje. Deca su recitovala stihove, pevala pesmice i menjajući se sedela u predsedničkoj fotelji. Pomagali su da se raspakuju pokloni koje su doneli za predsednika.
         Manje ili više u početku su se stidljivo služila slanišima i slatkišima, a onda su govorili svoje želje šta bi trebalo uraditi da mesto bude lepše. Mirjana je vodila zapisnik i upisivala da se zabrani bacanje đubreta po ulicama, šaranje po školi, na što je šestogodišnji Dane izjavio da je njegova soba čista. Predlog da se skrate časovi većinom glasova nije prošao. Mališani su tražili više prodavnica, da se kupi više igračaka, nameste golići na travi u školskom dvorištu, da se napravi teniski teren, da se napravi kiosk sa hranom u školskom dvorištu. Kada je sela u predsedničku stolicu šestogodišnja Jovana je imala mnogo želja. Na papir je polako upisivala da se baka vrati sa godišnjeg odmora, da dobije novu haljinu, da joj mama rodi sestru  i da dobije još jednog brata.

         Mališani su na poklon dobili lopte, i svi su bili zainteresovani za veće.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 05, 10, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *