Rapsodija na "Sigetu"!

Jugović – Budućnost (Savino selo) 5 : 0 (2 : 0)

Vojvođanska liga Zapad – seniori

KAĆ. – SC “Siget”. Gledalaca 200. Sudija: Stevan Turi (Bačka Palanka) 7,5. Strelci: Samardžić u 9. i 25., Marić u 19., Lakić u 54. i Živanov u 87. minutu.

JUGOVIĆ: Suvara /, Živanov 8; Bojović 7,5; Lakić 8; Petrović 7,5; Antonić 7,5 (od 46. Delić 7,5); Blažić 8; Čičak 8; Samardžić 8,5 (od 76. Dobanovački 7,5); Srdić 7,5; Marić 7,5 (od 66. Cvetić 7,5).

BUDUĆNOST: Barcal 6,5; Lazetić 6; Pap 6; Milj. Komatina 6 (od 70. Đurović); Samardžić 6 (od 46. Mir. Komatina 6); Obradović 6; Belević 6; Đurović 6; Cimbaljević 6; Majstorović 6; Efedić 6 (od 46. Makša 6).

Igrač utakmice: Vladimir Samardžić (Jugović).

Prava je šteta što je ovom meču prisustvovalo svega oko 200 ljubitelja fudbala, jer su puleni Božidara Pantelića prikazali igru dostojnu daleko višeg stepena takmičenja i svoje malobrojne simpatizere ispratili sa „Sigeta“ punih duša i i srca! Za neverovati je da ekipu koja u novoj sezoni igra kao preporođena; koja je u sedam kola zabeležila četiri pobede i tri remija; koja je, uz klisanski Borac jedina neporažena ekipa u ligi i koja (što je najvažnije) trenutno igra najlepši fudbal na ovim prostorima, u Kaću – koga žitelji sa ponosom nazivaju najsportskijim mestom u Srbiji – posmatra, odnosno podržava toliko mali broj gledalaca…

Što se same utakmice tiče, bila je to prava rapsodija u „plavo-belom“, a prema razvoju situacije na terenu rezultat je mogao biti i ubedljiviji. Gotovo svaki igrač Jugovića propustio je po jednu priliku, a propisno se ispromašivao Darko Srdić koji je bar tri puta mogao zatresti protivničku mrežu. Svaki pogodak bio je remek delo za sebe, ali ćemo izdvojiti prvi, vodeći, koji je postigao najbolji igrač utakmice Vladimir Samardžić, utrčavši u prazan prostor nakon što ga je idealno poslužio iskusni Zoran Blažić tako što je parabolom lobovao i prevario kompletnu odbranu Savinoselaca. Drugi Samardžićev pogodak bio je u engleskom stilu – glavom – nakon što je Srdić sa desne strane vrlo precizno izveo slobodan udarac. Tačku na ovu utakmicu u samom finišu stavio je brzonogi Miroslav Živanov, koji se polako vraća u golgetersku formu.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 01, 10, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *