Primer dobre prakse

Agencija Sjedinjenih Američkih država za međunarodni razvoj u poseti Titelu

        Predstavnici Agencije Sjedinjenih Američkih država za međunarodni razvoj (USAID) posetili su opštinu Titel polovinom septembra. Dogovoreno je da krajem meseca proširena delegacija poseti Titel i Mošorin na čelu sa Barbarom Dejvis koja vodi izuzetno značajan Projekat »Upravljanje vanrednim situacijama i procena ugroženosti na lokalnom nivou« i u koji je uključena i opština Titel. Predstavnici opštine Titel učestvovali su na trodnevnom seminaru koji je u drugoj polovini jula na Paliću  organizovala USAID.

        Prilikom te posete potpisaće se Memorandum o saradnji sa USAID-om do 2011. godine, a biće upriličina poseta Mošorinu gde će se članovi delegacije upoznati sa ljudima koji su u prošlogodišnjoj borbi protiv poplava podneli najveći teret. Takođe će obići nasip na desnoj obali  Tise i upoznati se sa radovima na rekonstrukciji nasipa.

         Prilikom ove posete delegacija opštine Titel, kao primer dobre prakse pozvana je u Kruševac na Simpozijum posvećen upravljanju u vanrednim situacijama na kome će učestvovati ambasador SAD u Beogradu, predstavnici Ministarstva šumarstva, poljoprivrede i vodoprivrede, »Vode Vojvodine«.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 24, 09, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *