Kako nestaju saobraćajni znakovi?

ŠAJKAŠ: Šajkaško novo naselje na Beljači. Raskršće ulica Nikole Tesle (put prema Mošorinu) i Ivanjičke. Autobusko stajalište i okretnica.

 

znakovi sajkas

 

Jedan od uslova da se na ovom raskršću registruju autobusko stajalište i okretnica bilo je postavljanje znaka „stop“ zbog izlaska Ivanjičke ulice na put s pravom prvenstva. Vremenom je limena tabla otpala pa je mesecima ležala pored metalnog stuba na kome je stajala. Na kraju je taj limeni deo znaka neko odneo kući. Ko zna zašto sve može zatrebati pa, eto, neka se nađe. Tako je raskrsnica dugo stajala bez znaka. Kad je letos završena rekonstrukcija puta Šajkaš – Mošorin, ovde je postavljen novi znak „stop“, a pošto je plitko ukopan, već izvaljen leži pored puta. Ni ovaj znak pored puta niko od nadležnih ne primećuje i ne reaguje. Možda ga neko već merka, čeka da mu prođe rok ležanja pa da i njega ponese kući kad je na „izvol'te“.

 

znakovi na izvolte sajkas


Primećujem da u mom kraju tako završavaju mnogi saobraćajni znakovi. Čini mi se da nakon postavljanja o njima više niko ne brine. Htedoh ga uprtiti na rame i poneti kući da ga sačuvam, ali to ne uradih iz dva razloga: prvo, mogao bi neko da me optuži da kradem znakove a, drugo, kome da javim da ga ponovo postavi ili da ga popravi.
I zaista, ko je zadužen za znakove pored puta?

Autor: N. D. Turajlić
Datum: 31, 10, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *