Stručnjaci za začine

Kozluk commerce – Titel

Ovogodišnji apsolutni šampion kvaliteta u kategoriji začina i supa Novosadskog sajma je „Kozluk komerc“ koji je velikim zlatnim medaljama nagrađen za Vegavitu, pakovanje od 500 i 250 grama i Gril pikant, začin za piletinu od 30 grama, zlatnim medaljama nagrađeni Glil pikant od 75 grama i Mešano povrće, dok je srebrnom medaljom nagrađen Gril začin za piletinu.

– U okviru proizvodnje izdvajaju se prepoznatljivi dodaci za jelo – začini za roštilj, piletinu i ribu, te mešavina povrća za supe i čorbe. Naravno da smo zadovoljni ovogodišnjem uspehom na Sajmu, jer smo lani prvi put učestvovali i osvojili dve zlatne medalje za kvalitet. Plan nam je da godišnje na tržište izbacujemo po jedan novi proizvod, dok je ostali deo u firmi vezan za pakovanje robe, priča Nurdin Banjanović, direktor preduzeća.

Dodela priznanja

„Kozluk komerc“, proizvodno i trgovačko preduzeće je osnovano 1990. godine, a u Titel je preseljeno 1992. Išli su korak po korak, pa su mnogo toga dobrog uradili u iznajmljenom prostoru. Prošle godine obezbedili su vlastiti prostor od preko 1500 kvadrata, ali i HACCP i ISSO 9001 standard.

Po sopstvenoj recepturi firme, a sa sirovinom, većinom, sa domaćeg tržišta, stručna, obučena radna snaga pravi začine koji zadovoljavaju i najistančanije ukuse.

Za sada pokrivaju tržište Beograda, Vojvodine i izvoze u Italiju i Republiku Srpsku. Naravno cilj je proširenje tržišta. Nurdin Banjanović kaže da je u planu nova proizvodnja, sušenje crnog luka. Konkurisali su u Pokrajini za kredite i nadaju se da će im biti odobreni, i da će onda biti posla za nove radnike pored trenutno 17 zaposlenih.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 21, 05, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *