Đorđo Kolaković odličan istoričar

Na državnom prvenstvu održanom prošlog vikenda u Vrnjačkoj Banji bio je najbolje plasirani Vojvođanin

        Četvorka iz istorije na prvom  polugodištu nije sprečila Đorđa Kolakovića, učenika drugog razreda STŠ Mileva Marić da postane pobednik pokrajinskog takmičenja srednjih stručnih škola upravo iz ovog predmeta, a na državnom prvenstvu održanom prošlog vikenda u Vrnjačkoj Banji osvojio je 16 mesto i bio najbolje plasirani Vojvođanin.
        Profesorica istorije Zorica Subotin je predložila da bude deo ekipe koja će predstavljati školu na takmičenju. Ona je verovala u njega jer su mu interesovanja široka i mnogo čita, a imao je iskustva sa takmičenja iz biologije i istorije iz Osnovne škole Isidora Sekulić iz Šajkaša.
        – Na pokrajinskom takmičenju na kome je škola prvi put učestvovala, pitanja su bila dosta teška, eliminacionog karaktera i bilo je dovoljno da se izostavi samo jedan podatak i da se ne prizna odgovor. Međutim, Đorđo je uradio briljantno test i osvojio maksimalan broj bodova. Naravno, obećanje sam ispunila i petica mu je zaključena za kraj školske godine, ističe profesorica Subotin.
        – Profesorica kaže da moram biti zadovoljan onim što sam učinio u Vrnjačkoj Banji, gradivo je bilo daleko obimnije, a bilo je i kaznenih poena. Ipak, učestvovalo je preko 300 srednjoškolaca, kaže Đorđo koji ističe da je imao veliku podršku u školi pripremajući se za takmičenje. Đorđo, svakodnevno putuje u školu iz 20 kilometara udaljenog Šajkaša i trenira fudbal u podmlatku FK «Titel».

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 21, 05, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *