Međunarodna biciklistička trka kroz Vojvodinu

Kasa Gabor prvi prošao kroz cilj

        Kasa Gabor je pobednik međunarodne juniorske biciklističke trke „Trofej sajamskih gradova“ duge 90 kilometara, a kojoj je start i cilj  bio u Titelu a takmičari su vozili do Novog Sada.
        -Trka je bila jako teška, pogotovo je naporno bilo u povratku, pošto je duvao izuzetno jak vetar. Zadovoljan sam ostvarenim rezultatom od 2 sata 10 minuta i 57 sekundi, ističe Kasa Gabor, a sa njim se slažu Slobodan Bajić iz aranđelovačke Šumadije i Ivan Rvović iz čačanskog Borca koji su prošli drugi i treći kroz cilj sa istim vremenom.
        Pobednik trke je nastupio za ekipu Novog Pazara, a 38 mladića do 19 godina starosti brane boje i „Zmaja od Bosne“ iz Tuzle, BSK-a iz Banja Luke, Spartaka iz Subotice, Vojvodine iz Novog Sada i beogradskih klubova Partizan i Čukarički.
        Organizatori ove trke su Biciklistički savez Vojvodine i BK „Borac“ iz Šajkaša, a pokrovitelj je opština Titel.
        Na ovogodišnjoj Međunarodnoj biciklističkoj trci učestvovalo je 35 takmičara iz osam klubova iz cele Srbije: „Partizan“, „Čukarički“ i „Veleks“ iz Beograda, „Borac“ iz Čačka, „Šumadija“ iz Aranđelovca, „Vojvodina“ iz Novog Sada, „Novi Pazar“, „Spartak“ iz Subotice. Učestvovale su i dve ekipe iz Bosne i Hercegovine, „BSK“ iz Banja Luke i „Zmaj od Bosne“ iz Tuzle.
        – Ovo je bila izuzetno borbena trka, sa tim da je vetar duvao biciklistima u leđa na putu od Titela prema Novom Sadu. Trka i pobednici su ipak rešeni u povratku kada je takmičare vetar usporavao, rekao je direktor trke Nebojša Subić.
        Takmičili su se samo juniori na trasi dužine 120 kilometara, od Titela preko Novog Sada do Iriškog venca i nazad. Dok su takmičari bili na putu, učenici Osnovne škole „Svetozar Miletić“ iz Titela ispred hotela „Tisa“ takmičili su se u „Puž trci“ u kojoj je pobednik bio onaj koji je poslednji stigao do cilja. Pobednik ove trke bio je Dejan Topar, koji je kao nagradu dobio 5.000 dinara od Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“ Titel.

Autor: D. Buvač i Ž. Marković
Datum: 27, 04, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *