Vojvođanska liga Zapad – seniori

MLADOST (TURIJA) – JUGOVIĆ (KAĆ) 3 : 1 (1 : 0)

TURIJA. – Igralište Mladosti. Gledalaca 300. Sudija: S. Vučković (Bač) 6,5. Strelci: Gavrilov u 2, Jolić u 47. iz penala i Bojović u 83. za Mladost, a Žepina u 63. za Jugović. Žuti kartoni: Ćuk, Bojović, Glavardanov (Mladost), Lakić, Nikolić, Suvara (Jugović).

MLADOST: Ađanski 7,5, Gavrilov 7, Kerkez 6,5, Karanović 6,5, Jolić 7, Dudvarski 7, S. Stankov 7, A. Stankov 6,5 (od 46. Kosović 7), Ćuk 7 (od 88. Tatić /), Bojović 8 (od 90. M. Stankov /), Glavardanov 7,5.

JUGOVIĆ: Suvara 7,5, S. Srdić 7, Petrović 7, Bojović 7, Lakić 7, Sukara 7 (od 71. D. Srdić 7), Nikolić 7 (od 88. Kondić /), Popadić 7, Terzić 6,5, Petkov 6,5, Žepina 7 (od 80. Tepić 7).

Igrač utakmice: Nebojša Bojović (Mladost) 8.

U uvodnim minutima utakmice domaći su izveli slobodan udarac, Gavrilov je posle centaršuta loptu samo okrznuo glavom i ona je završila u gostujućoj mreži. Do kraja poluvremena, u ravnopravnoj igri beležimo kod Jugovića pokušaj Lakića glavom koji je završio iznad prečke, kao i šut Petkova iz izgledne pozicije pravo u naručje Ađanskog, dok su za Turince šanse propustili Bojović i Glavardanov.

I početak drugog poluvremena bio je koban za Kaćane: već u drugom minutu, posle duela dva Bojovića u kaznenom prostoru, sudija Vučković je, možda i prestrogo, pokazao na belu tačku, a siguran izvođač je bio Jolić. „Tobdžije sa Sigeta“ su uspeli da smanje rezultat u 63. minutu preko Žepine, koji je prvo šutirao glavom, a potom loptu, koju je golman Ađanski kratko odbio, rutinski prosledio u mrežu. Prethodno je Terzić imao izvanrednu priliku pošto je izašao sam i neometan pred čuvara mreže Turinaca, ali je Ađanski uspeo da njegov snažan šut odbije u korner. Konačno, u 83. minutu Bojović je na „petoparcu“ okrenuo svog čuvara i potom sa petnaestak metara iskusno pogodio desni donji ugao Suvarinog gola, čime je otklonjena svaka neizvesnost oko pobednika.

Po završetku susreta publika je velikim aplauzom ispratila domaće igrače u svlačionicu, a verujemo da deo pohvala pripada i mladom gostujućem sastavu, u kome je nastupilo čak šest igrača koji još uvek imaju pravo nastupa za omladince: Petrović, Nikolić i Kondić su rođeni 1988. godine, a S. Srdić, Sukara i Tepić 1989. godine i oni, sasvim izvesno, predstavljaju budućnost kaćkog fudbala.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 23, 04, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *