Obeležili Dan planete Zemlje

Povodom Dana planete Zemlje, a u okviru akcije „Za čistiju Vojvodinu“ cvetne i ekološke patrole STŠ „Mileva Marić“ iz Titela delile su rasade cveća i beležili nedostatke po mestima.

        Cvetne patrole, sastavljene od po dve učenice, šetale su Titelom, i prijatno iznenađenim građanima podelili preko 500  komada rasada cveća i flajere na kojima je pisalo «Za lepši Titel! Cvetni pozdrav: Srednja škola Titel, SO Titel, Sabo Eva. Ekološke patrole su zabeležile sve nedostatke po delovima naselja za koja su bili zaduženi. U zapisniku Sime Milišića i Ivora Endžela Kajkuta, koji su imali zadatak da obiđu gornji deo Titela, piše da je na zelenim površinama puno građevinskog materijala i poljoprivrednih mašina, kanali za odvod atmosferskih voda su zakrčeni, postoje divlje deponije, nema kanti za otpatke, prostor oko Evangelističke crkve koja je sklona padu nije obezbeđen, pa postoji opasnost da stradaju prolaznici, većina kuća nije obeležena brojevima… Ekološke patrole su imale zadatak da obiđu sva naseljena mesta  i pomno upišu  sve pojave koje nisu u skladu sa ekološkim normama. – Naši učenici odgovorno obave povereni zadatak, a sve zapisnike koje su sačinile ekološke patrole iz svih mesta  opštine prosledićemo nadležnim organima i službama, ističe direktor škole Jadranka Pešti.
         Učenici, predvođeni maturantima Nikolom Vlaškim, Dobrilom Pejin i Ljiljanom Obradović su napravili i prigodan eko štand u školi.
        Akcija je podrazumevala i uređenje škole, učionica i kabineta, kao  i dvorišta škole.

 

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 23, 04, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *