Vesti sa Sigeta

Na zvezdu bez bele zastave

Posle osam sušnih kola, OFK Jugović je najzad ostvario pobedu u prvenstvu, a ceh je platio Elan iz Srbobrana koji je na kaćkom „Sigetu“ poražen sa 4 : 1. Sa tri nova boda „plavo-beli“ su povećali prednost nad ekipama koje se grčevito bore za opstanak, ali to još uvek ne znači da su sve brige prebrinute:

– Prvenstvo je dugačko, ima još mnogo da se igra, a i raspored nam, u određenoj meri, ne ide na ruku, tako da se ne smemo opuštati. U nedelju gostujemo Crvenoj zvezdi, koja je posle dva premijerna poraza promenila trenera, a novi šef struke Milan Lovre će, svakako, učiniti sve da startuje pobedom. Iako smo svesni da je raweni lav najopasniji, mi na Vidovdansko naselje ne idemo sa istaknutom belom zastavom, već se nadamo da ćemo organizovanom igrom uspeti da izborimo pozitivan rezultat. Pošto imamo nekoliko povređenih fudbalera i igrača sa parnim žutim kartonima, o sastavu koji će započeti ovaj meč odlučiću tek u nedelju, ali sam siguran da će jedanaestorica koja istrče na teren dostojno reprezentovati naš klub, koji je nastariji vojvođanski ligaš.  – istakao je Miodrag Cvijić, trener Kaćana.

Derbi utakmica 18. kola Vojvođanske lige Zapad između Crvene zvezde i Jugovića na programu je u nedelju, 25. marta, sa početkom u 15/00 časova na igralištu u novosadskom Vidovdanskom naselju, a u predigri, dva časa ranije, sastaju se kadeti.

POBEDE OMLADINACA I PIONIRA

Dok se seniori i kadeti već nadmeću za bodove, omladinci i pioniri OFK Jugović nalaze se u završnoj fazi priprema pred start prvenstva.

Omladinci su u generalnoj proveri, odigranoj na kaćkom „Sigetu“, savladali novosadski „Indeks“ sa 5 : 4, ali treba istaći da je rezultat bio 4 : 1 za „plavo-bele“ dok je na terenu bila najjača postava. Trostruki  strelac za domaće bio je kapiten Miloš Đekić, a mrežu „studenata“ po jednom su zatresli Nikola Tepić i Srđan Srdić.

U prvenstvenoj premijeri, omladinci „tobdžija sa Sigeta“ danas (subota) dočekuju novosadski trećeligaš „Proleter“ sa Slane bare. Meč počinje u 15/00 časova, glavni sudija je Pera Topčiov, a delegat Slobodan Plavšić, obojica iz Novog Sada.

Pioniri (1992. godište) su prethodnog vikenda nadigrali mlađe pionire (1993. godište) Novog Sada i pobedili ih rezultatom 3 : 1. Dvostruki strelac za Kaćane bio je Aleksandar Ćirić, a prelep pogodak lob udarcem postigao je i Strahinja Babić, počasni pogodak za „kanarince“ postigao je Vukašin Cmiljanić iz slobodnog udarca. U pobedničkoj ekipi, sem strelaca, istakao se i brzonogi Stojan Jakovljević.

Ova generacija „plavo-belih“ će u nedelju na svom terenu odmeriti snage sa 1993. godištem „Indeksa“ iz Novog Sada, a utakmica počinje u 10/00 časova.

OFK BEOGRAD NA „SIGETU“

Jedna od najuspešnijih generacija OFK Jugović su stariji petlići, odnosno dečaci rođeni 1994. godine. Ova selekcija je jesewi deo prvenstva u Gradskoj ligi Novog Sada završila na deobi drugog mesta, a tokom zime zauzela je treće mesto u „Koka-kola“ ligi, iako je nastupala u godinu dana starijoj konkurenciji.

U sklopu priprema za prolećne borbe za bodove, generacija 1994. će danas (subota) na svom „Sigetu“, sa početkom u 12/00 časova, odmeriti snage sa vršnjacima iz OFK Beograda. U okviru odlične saradnje sa Školom fudbala „Petar Puača“ iz Novog Sada, ekipa Kaćana će za ovu utakmicu biti pojačana sa nekoliko dečaka iz ove škole.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 23, 03, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *