Tribina povodom svetskog dana voda

Ekološko društvo „Gorocvet“iz Titela povodom Svetskog dana voda organizovalo je tribinu posvećen zaštiti i čuvanju voda.

        I pored izuzetno lošeg vremena tribini je prisustvovalo pedesetak zainteresovanih posetilaca. Jelena Sovilj, predsednica Društva govorila je o dosadašnjim aktivnostima ove najmlađe nevladine organizacije ne području titelske opštine. Tribini su kao gosti prisustvovali predstavnici Naučno istraživačkog društva studenata biologije Josip Pančić sa PMF iz Novog Sada i  ekoloških društava „Carska bara“ iz Perleza i „Forland“ iz Loka.
        Članice društva Olivera Kubik, student ekologije i Tanja Ivkov, profesor biologije govorile su na temu voda i njen značaj, odnosno o zagađenosti voda. Bila je to prilika da se prisutni podsete da je nekada iz Tise uzimana voda za kuvanje riblje čorbe, ali da je to danas nemoguće. Zato je upućen apel članova „Gorocveta“ da se vode ne zagađuju, i Tisa, naravno. One se mogu sačuvati jedino zajedničkom akcijom i brigom svih građana.
        Stevan Gečevski, načelnik za privredu, govorio je o planovima kada je u pitanju vodosnabdevanje Titela, Loka i Gardinovaca i predstavio konkretan projekat kojim je predviđena nova lokacija za izvorište.
       
Članovi „Gorocveta“ slične tribine će održati po školama na području opštine, a ovog proleća aktivno će se uključiti u akciju  „Za čistiju Vojvodinu“. Planirali su, takođe i da se bira najlepša bašta i najlepši balkon na području opštine, saznali smo od Jelene Sovilj.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 25, 03, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *