Čurug – održana vanredna skupština KUD-a „Radivoj Ćirpanov“

U subotu 24. 3. 2007. održana je vanredna skupština KUD „Radivoj Ćirpanov“ iz Čuruga. Na sastanku članova KUD-a održanom 03. 03. 2007. formiran je Organizacioni odbor koji je uz pomoć MZ Čurug pripremio sve materijale za ovaj važan skup.

           Naime, u prethodnom periodu došlo je do zastoja u radu KUD-a, jer rukovodstvo nije bilo u stanju da obezbedi normalne uslove za rad, pa je isključena struja i gas u prostorijama KUD-a. Takođe je došlo do blokade računa, te je to i izazvalo revolt roditelja i građana. Ova skupština je i sazvana kako bi društvo nastavilo sa radom  jer je prošle godine proslavilo 60 godina postojanja. Rukovodstvo takođe nije uskladilo dokumenta sa zakonom pa je, po sili zakona, društvo prestalo da postoji.
            Organizacioni odbor je pripremio predloge Statuta, Poslovnika kao i Izveštaj o materijalno – tehničkoj situaciji u KUD-u na dan 24. 03. 2007. i o tome izvestio Skupštinu.

Izveštaj se sastoji od četiri dela i to:

1. Pravni status KUD-a;

2. Finansijsko stanje KUD-a (za period 01.01.-31.12.2006 i 01.01.-24.03.2007.)

3. Stanje materijalnih dobara KUD-a;

4. Zaključak;

            Skupština je počela utvrđivanjem kvoruma, zatim je usvojen Dnevni red i posle podnošenja gore pomenutog izveštaja razvila se diskusija. Zaključak je bio da se donesu sledeće odluke:

  1. Usvaja se Izveštaj o materijalno – tehničkoj situaciji u KUD-u na dan 24.03.2007.
  2. Doneta je odluka da se obaveste nadležni organi radi kontrole zakonitosti rada KUD-a;
  3. Konstatuje se prestanak rada KUD-a „Radivoj Ćirpanov“ iz Čuruga
  4. Nastavak sednice označava Osnivačku skupštinu novog KUD pod istim imenom;

            Posle donošenja ovih odluka prešlo se na usvajanje predloženih akata, tj. Statuta KUD-a i Poslovnika o radu Skupštine KUD-a. Oba dokumenta su doneta sa određenim izmenama koje su donetim  na samoj Skupštini. Takođe je usvojen i izgled novog pečata KUD-a „Radivoj Ćirpanov“. Nakon usvajanja gore pomenutih dokumenata , prešlo se na izbor članova Upravnog odbora društva .Izabrani su Braca Lišković (umetnik), Dragan Milovanović (privatni preduzetnik), Željko Bečejac (radnik  i dugogodišnji član orkestra KUD-a) i Dušanka Anastasijević (radnik i član pevačke grupe koja je radila pri KUD-u). Ostalo je još da se u Upravni odbor delegiraju: 1 član Saveta MZ, jedan član ispred OŠ „Đura Jakšić“, jedan član kao predstavnik roditelja i jedan član predstavnik igračkog sastava. Izabrani su i članovi Nadzornog odbora  u sastava u: Mara Aničić (privatni preduzetnik), Negovan Milivojev (privatni preduzetnik) i Nevenka Radulović (radnik).
            Na kraju je doneta odluka da novo rukovodstvo odmah počne sa radom, izvrši registraciju KUD-a i da u skoro vreme sazove Skupštinu na kojoj bi predstavili programa rada. Ovim je rad Skupštine bio završen.

Autor: Lazar R. Kaćanski
Datum: 26, 03, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *