Vojvođanska liga Zapad – seniori

CRVENA ZVEZDA (NS) – JUGOVIĆ (KAĆ) 1 : 0 (0 : 0)

NOVI SAD. – Igralište na Vidovdanskom naselju. Gledalaca 300. Sudija: Todorović (Novi Sad) 7,5. Strelac: Živković u 58. minutu. Žuti kartoni: Bajat, Brojčin, Suvajdžić (Crvena zvezda), Perić (Jugović).

Igrač utakmice: Vlado Živković (Crvena zvezda) 8.

CRVENA ZVEZDA: Brojčin 7,5. Ercegovac 6,5, Tomljanović 7, Kovačević 7, Pejić 7, Mandić 7, Đukić 7,5, Toprek 6,5 (od 80. Ćurić /), Živković 8 (od 88. Alija /), Suvajdžić 7 (od 64. Gostojić 7), Bajat 7,5.

JUGOVIĆ: Suvara 7,5, Perić 6,5 (od 60. Petkov 7), Petrović 6,5, Hajder 6,5, Bojović 7, Lakić 7, Blažić 7 (od 60 Stanić 7), Delić 6,5 (od 78. Žepina 6,5), Čičak 7,5, Popadić 6,5, Samardžić 6,5..

Nakon dva vezana poraza na startu prolećnog dela prvenstva, fudbaleri Crvene zvezde su pod dirigentskom palicom novog trenera Milana Lovrea, zasluženo savladali Jugović iz Kaća. U utakmici koja se nije odlikovala lepršavošću i fudbalskim potezima, pobedila je ekipa koja je bila borbenija i koja je više želela pobedu.

U prvom poluvremenu Kaćani su se orijentisali na odbranu svog gola, tako da nisu uputili ni jedan udarac ka vratima Brojčina, dok su Novosađani imali dve prilike preko Živkovića, a u finišu, posle kornera sa leve strane, Čičak je sa gol linije nogom izbio loptu u polje.

Uvodni minuti nastavka pripali su „tobdžijama sa Sigeta“ koji su preko Popadića dva puta vrlo opasno pripretili, ali je Brojčin bio na visini zadatka. Kad je izgledalo da su gosti bliži vođstvu, pogrešio je Petrović i loše izbio loptu sa svoje korner linije, prihvatio ju je Suvajdžić, koji je oboren na ivici kaznenog prostora, a Živković je majstorski izveo slobodan udarac preko živog zida, tako da se lopta silovito od prečke odbila u mrežu.

Do kraja utakmice igrači Jugovića su pokušavali da dođu bar do boda, ali je na gol mirisao samo volej Stanića u 75. minutu, koji je Brojčin uspeo da ukroti, dok, sa druge strane, beležimo dobar šut Tomljanovića iz slobodnog udarca koji je završio preko gola, zatim gužvu u kaznenom prostoru gostiju u 79. minutu, kada je lopta svoj put pored stative završila u gol-autu, kao i šut Mandića sa 7-8 metara, koji je Suvara zaustavio bravuroznom intervencijom.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 26, 03, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *