Omladinska liga FSP Novi Sad

JUGOVIĆ (KAĆ) – PROLETER (NOVI SAD) 3 : 2 (1 : 0)

KAĆ. – SC „Siget“. Gledalaca 50. Sudija: Topčiov (Novi Sad) 7,5. Strelci: Stanivuk u 29, Grubić u 73. i Antonić u 89. minutu za Jugović, a Krkljuš u 48. i Mihajlović u 78. za Proleter. Žuti kartoni: Kozarev, Jukić, Buljić, Plavšić (Proleter).

Igrač utakmice: Marko Sukara (Jugović) 8.

JUGOVIĆ: Ljubičić 6, Srdić 7,5, Vujaković 7,5, Nikolić 7,5, Sukara 8, Dobanovački 8, Kondić 7,5 (od 64. Antonić 8), Stanivuk 7,5 (od 46. Lazić 7,5), Kapetanović 7,5 (od 59. Franić 7), Tepić 7,5 (od 59. Igračev 7), Đekić 7,5 (od 64. Grubić 8).

PROLETER: Balog 7, Du. Miškić 7 (Dr. Miškić 7), Kozarev 7 (Plavšić 7), Buljić 7, Mišković 7, S. Perinović 7, Pejčinovski 7, B. Perinović 7, Mihajlović 7,5 (Stepanović 7), Jukić 7 (Krkljuš 6,5), Veselinović 7 (Malbaša 7).

I pored teškog i raskvašenog terena, omladinci Jugovića i Proletera prikazali su vrlo dobru igru, uz zavidan stepen želje i borbenosti. Domaći su od početka krenuli ofanzivno, tako da već u uvodnim minutima beležimo šanse Tepića i Kondića, koje nisu realizovane. Kaćani su poveli u 29. minutu preko Stanivuka, koji je pod faulom šutirao sa distance, odlični sudija Topčiov nije prekinuo igru, a golman Balog je loše procenio loptu, koja je po zemlji pored stative završila u mreži. Do kraja poluvremena udarac Tepića je zaustavila stativa, dok je posle sjajnog centaršuta Kapetanovića kapiten Đekić glavom šutirao za malo pored gola. Gosti su nekoliko puta pokušali šutevima iz daljine, ali su sve lopte završavale pored Ljubičićevih vrata.

Na startu drugog poluvremena, Krkljuš se iskrao svojim čuvarima po levoj strani i iz, čini se, ofsajd pozicije, poravnao rezultat. Već u sledećem napadu Tepić je u trku snažno šutirao u bliži ugao, ali je Balog krajnjim naporom izbio loptu u korner. Ulaskom kadeta Antonića i Grubića “plavo-beli” su pojačali tempo i iz minuta u minut postajali sve opasniji. U 71. minutu golman Slanobaraca je, posle udarca glavom Antonića, paradom izvukao loptu iz gola kada su je već svi videli u mreži, ali je bio nemoćan dva minuta kasnije, kada je, posle kornera, Grubić bio najviši u skoku i rutinski doveo svoj tim u vođstvo. Radost mladih “Jugovića” nije trajala dugo, jer je već u 78. minutu usledilo izjednačenje, kada je, posle traljavog šuta Mihajlovića, golman Ljubičić katastrofalno procenio putanju lopte, koja se pored njega, po sredini gola, bukvalno otkotrljala u mrežu. Ipak, “tobdžije sa Sigeta” se nisu pomirile sa remijem, a do pobede ih je u poslednjem minutu doveo Antonić, koji je, u maniru rasnog strelca, u visini penaltika svom čuvaru proturio loptu kroz noge, onda se zaustavio, pogledao položaj golmana i potom zakucao loptu u mrežu, za veliko, ali potpuno zasluženo slavlje Kaćana.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 25, 03, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *