Omladinskim šorom opet brode šajke

Iako je čitava zima više ličila na proleće, prvi dan proleća stigao je hladan i s kišom. Obilne padavine ponovo su otkrile stari, još uvek nerešeni problem šajkaškog naselja Beljače, odvodnjavanje atmosferskih voda.


 Čim padne jača kiša, Omladinskom ulicom je lakše proći čamcem nego automobilom, ili peške. Kućama je teško prići, podrumi su poplavljeni, čak su i bašte pune vode. Obraćali su se stanovnici ove ulice mnogima za pomoć, ali se od obećanja nije dalje odmaklo. Jedino je Mesna zajednica pre dve godine sačinila projekat kojim su obuhvaćeni odvodnjavanje i asfaltiranje puta, ali je zbog nedostatka sredstava na tome i ostalo.

– Deca nam odlaze mokra i prljava u školu kao da žive na salašu, a ne u jednom urbanom naselju. Prošli Savet Mesne zajednice je imao više sluha za naše probleme od sadašnjeg. Možda bi bolja saradnja Mesne zajednice i Opštine lakše rešila ove probleme koji nam godinama zagorčavaju život – kaže Vitomir Đaković.

– Ova ulica je ovakva duže od 17 godina. Pri samom osnivanju novog naselja na Beljači nije se mnogo brinulo o elementarnim stvarima. Mislim da su za ovakvu situaciju najkrivlji sami stanovnici naše ulice jer ništa ne čine da bi se bilo šta promenilo.Nema inicijative jer se, po staroj navici, očekuje da se to reši „odozgo’’. Ako stanovnici Omladinske ulice odlučno ne krenu u akciju, situacija će i dalje biti ista – ogorčen je Dušan Gojsević.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 24, 03, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *