Mali titelski gimnastičari

Tridesetak učenika OŠ „Svetozar Miletić“ posle mnogo godina nadmetalo se na školskom prvenstvu u gimnastici, i ostvarili solidan uspeh na okružnom takmičenju.

        Penzionisani profesor fizičke kulture Dragoljub Đurđevac, sa nezaposlenom mladom kolegicom Draganom Bogojević već tri godine vodi Malu školu gimnastike u izuzetno malom prostoru. Naravno, imaju dosta problema jer nemaju dve sprave za vežbanje – konja i krugove, pa su deca čak tri puta bila na treningu u Kaću.
        – Na okružnom takmičenju u Novom Sadu na kome je nastupilo 10 škola deca su bila impresionirana prostorom, spravama, uz peh da nisu imali adekvatnu muziku, i naravno da su imali veliku tremu, ali su ipak hrabro podneli prvi  takmičarski nastup, priča Dragana Bogojević. Dodaje  da je  posebna  priča da su roditelji obezbedili novac za kostime za nastup koji su stigli sat vremena  pre početka takmičenja.
         A ekipa u sastavu  Zorica Makarić, Milica Đurić i sestre Nikolina i Dragana Sušak osvojile su sedmo mesto, a  B ekipa koju su činile sestre Nikolina i  Rada  Radulović, Gordana Babić i Ivana Cetenji, sve učenice do četvrtog razreda osvojile su osmo mesto. Treću ekipu su činile učenice petog i šestog razreda Jelena Novak, Milena Seizović, Tijana Vasić i Ivana Stevović koje su  21. marta na regionalnom tamičenju u Novom Sadu osvojile su zavidno peto mesto. Dan posle nastupili su  dečaci, a ekipa u sastavu Miloš Vlaški, Albert Mihalj, Miroslav Šer i Aleksandar Bolmanac popela se na pobedničko postolje osvojivši treće mesto dok je B ekipa Željko Kovač, Nemanja Trninić, Marko Petrović, Branislav Šer bila četvrta.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 22, 03, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *