Priprema za setvu prolećnih kultura

Jedan od najvažnijih poslova ovih dana u poljoprivredi je prihranjivanje pšenice i priprema za setvu prolećnih kultura, a o tome kako se najveća poljoprivredna zadruga u opštini Titel, OZZ „Šajkaška“, priprema rekao nam je direktor ove zadruge Viktor Stolevski.

        – Dobro smo snabdeveni mineralnim đubrivima, koja se u ovo doba godine najviše i traže, ugovaramo setve prolećnih kultura, kukuruza, suncokreta i soje, a takođe i vršimo zamenu poljoprivrednih kultura, rekao je Stolevski.
       
Inače, kod njih se može kupiti mineralno đubrivo Ureja i Tri petnaestice za 2.200 dinara (100 kilograma), dok je Kan nešto jeftiniji i staje 1.800 dinara. Od 26. februara imaće i veći izbor semena kukuruza svih proizvođača, a u poljoprivrednim apotekama u svim mestima naše opštine osim semena kukuruza ponudiće se poljoprivrednicima i skromna ponuda semena povrća, kao i zaštitna sredstva protiv korova.

       
Dugi niz godina „Šajkaška“ otkupljuje kravlje mleko u svim mestima opštine, koje zatim isporučuje Novosadskoj mlekari. Isplata mleka je redovna.

Autor: Žika Marković
Datum: 27, 02, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *