Mladi košarkaši Titela

U nastavku takmičenja u košarkaškoj VIB-a ligi Titeljani su pokazali dobru igru. nakon velikih problema koje su imali u pripremama, trener Aleksandar Duma konsolidovao je redove u svoje obe ekipe.

        U kategoriji pionira 92. godište ekipa „Titela“ u velikom derbiju protiv ekipe „Sport vorlda“ iz Novog Sada, pokazala je odličnu igru, s obzirom na neprijateljsko raspoloženje protivničke ekipe i publike koja je sve činila ne bi li pomogla domaćoj ekipi iz Novog Sada. To je kulminiralo pred kraj utakmice kada je zbog neželjenih scena na terenu sudija morao prekinuti utakmicu. U većem delu susreta domaća ekipa bila je u vođstvu, ali su pred kraj utakmice Titeljani uspeli da izjednače i najave svoju pobedu. U poslednjem minutu susreta domaćem igraču Dulejanu dosuđena je lična, zatim tehnička i na kraju diskvalifikaciona greška. Trener Novosađana Pantić reagovao je pa je i njemu data diskvalifikaciona greška, a pošto nije dozvolio izvođenje slobodnih bacanja, sudija je svirao kraj susreta.
       
Trener Titeljana Aleskandar Duma izjavio je nakon utakmice da nije želeo ovakvu pobedu tehničkim rezultatom, ali da je očigledno da sudija nije mogao drugačije da reaguje. U ekipi „Titela“ dominirao je svojom odličnom igrom Dušan Maleš koji je ujedno bio i najbolji igrač igrač utakmice, istakli su se Miloš Vuković i braća blizanci Laganin, Darko i Damir.
       
U kategoriji mlađih pionira 95. godište, ekipa KK „Titel-Cubi“ pobedila je ekipu „Radivoja Koraća“ iz Rumenke rezultatom 98:54. Najbolju igru u ekipi Titeljana pokazali su bekovi Dejan Duma sa 21 i Miloš Savić sa 20 postignutih koševa, a takođe i visoki Savić sa 18 koševa.

            U 15. kolu međunarodne košarkaške VIB-a  lige Titeljani su nastavili sa dobrom igrom.

            Pored vrlo značajne pobede nad ekipom „Sport volda“ pioniri 92. godište „Titela“ pobedili su i ekipu „Izlolatera“ iz Kule rezultatom 64:51. Osim Darka Laganina koji je postigao 20 koševa i bio najbolji igrač utakmice, istakli su se u ekipi „Titela“ i Miloš Vuković sa 17 (3 trojke), Dušan maleš sa 12 (1 trojka) i Damir Laganin sa 9 (1 trojka) postignutih koševa. Trener Aleksandar Duma posle utakmice rekao je zadovoljan jer je ekipa „Titela“ uspela da konsoliduje svoje redove, nakon brojnih poteškoća zbog povreda i bolesti ključnih igrača, a da ubuduće očekuje još bolju igru.
       
U kategoriji mlađih pionira KK „Titel – Cubi“ ponovo je zabeležio pobedu koja je Titeljane učvrstila na vrhu tabele. Oni su pobedili ekipu „Akademik“iz Srbobrana rezultatom 72:47. Igrač utakmice bio je Dejan Duma sa 24 postignuta koša (4 trojke), a odličnu igru su pokazali i Dejan Savić sa 21 postignuta koša i Stefan Đaković i Dušan Vuković koji su se istakli u odbrani (svaki od njih ima po šest skokova u odbrani).
       
U narednom 16. kolu, ekipa KK „Titel – Cubi“ igraće sa ekipom „TAZ“ iz Petrovaradina.

Autor: Žika Marković
Datum: 27, 02, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *