Mošorinci o prostornom planu

Milan Nastasić, predsednik Skupštine opštine Titel, Stevan Gečevski, načelnik odeljenja za privredu, urbanizam, stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine, te Radmila Kojić, opštinski građevinski inspektor predstavili su u ponedeljak, 12. februara, na sednici Saveta Mesne zajednice u Mošorinu Prostorni plan Opštine Titel.

        Mošorince, članove Saveta, posebno je interesovao deo plana koji se odnosi na njihovo naselje.
        Prema Planu, u nekom doglednom periodu, Mošorin više ne bi bio saobraćajno slepo crevo jer bi, sem dosadašnjeg puta prema Šajkašu, koji se baš ovih dana rekonstruiše, dobio još dva putna pravca. Put prema Titelu gradio bi se preko Brega s tim što bi imao odvojak prema Vilovu. Drugi putni pravac išao bi iz Mošorina, pored jezera Mutnjače, prema Đurđevu. Tako bi Mutnjača kao turističko i izletničko područje imala značaj za tri naselja (Mošorin, Šajkaš i Đurđevo) koja imaju blizu 15.000 stanovnika. U turističku zonu ući će postojeće vikend naselje Dukatar i buduće ribarsko naselje koje bi se gradilo pored ribnjaka. Predviđena je stroga zaštita Brega i arheološkog nalazišta Feudvar.

        Najviše primedaba i sugestija bilo je vezano za radne zone, a to će sve i u pismenoj formi biti predočeno u zato predviđenom roku.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 23, 02, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *