Sednica Saveta MZ u Šajkašu

Budućnost Šajkaša u razvoju poljoprivrede, saobraćaja i turizma

        Na sednici Saveta Mesne zajednice u Šajkašu, održanoj u utorak 13. februara, predstavljen je Prostorni plan Opštine Titel. Plan su predstavili Milan Nastasić, predsednik Skupštine opštine Titel, Radmila Kojić, opštinski građevinski inspektor i Stevan Gečevski, načelnik odeljenja za privredu, urbanizam, stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine. Najviše se raspravljalo o onim delovima Plana koji su se konkretnije odnosili na Šajkaš.
        Planom je predviđeno da se jezero Mutnjača uvrsti u turističku zonu, baš kao što planira i žabaljska opština. Vremenom bi se izgradio put od Šajkaša do Mutnjače, uz koji bi se zasadili drvoredi, a ozelenio bi se i prostor oko jezera. Tako bi ovo postalo lepo izletište stanovnicima Šajkaša, Đurđeva i Mošorina.
        Novoizgrađeni put Šajkaš – Kovilj otvorio je mogućnost da se pored njega stvori nova radna zona koja bi omogućila izgradnju privrednih objekata (farmi, prerađivačkih kapaciteta, skladišta…) u zavisnosti od interesovanja investitora kojima bi odgovarala blizina autoputa i dobra povezanost sa velikim centrima poput Novog Sada, Beograda i Zrenjanina.
        Članovi Saveta insistiraju da se, radi zaštite buduće banje, pored sportsko-rekreativnog i banjskog centra predvidi građevinska, a ne radna ili industrijska zona. Takođe se traži mogućnost pronalaženja lokacija za izmeštanje farmi iz sela koje za sada stvaraju velike probleme u samom naselju.
        Mesna zajednica će u pismenoj formi dostaviti svoje predloge i sugestije, a na komisiji ostaje da ih dalje razmotri i uvrsti u Prostorni plan.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 23, 02, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *