Dobriline torbice, šeširi, slike…

Tetka Mica iz Novog Sada (nažalost, ne znam kako se preziva) letos mi je dala ideju kako da utrošim silno vreme sa kojim raspolažem kako sam pre dve godine ostala bez posla, započinje svoju priču Dobrila Rošul, autor prelepih torbica, šešira, lepeza, ikebana-ukrasa koji oplemenjuju prostor, a koje radi od prirodnih materijala.

        Počelo je sa slikama na biber crepu, a onda su ideje počele da naviru. Odlučila  je da  radi slike na eko papiru koristeći prirodne materijale. Otkrila je tajnu da je ram na njenim trouglastim slikama izrađen od kukuruzovine.
        Nepresušan je izvor ideja sa kojim raspolaže Dobrila Rošul. Pred božićne i novogodišnje praznike pravila je prigodne jelkice, sanke, ikebane koje su prosto razgrabljene na Futoškoj pijaci. Od nove godine Dobrila je počela da radi ukrase-torbice napunjene cvećem, lišćem, neobične lepeze koje vise na zidu, pa šešire, slike, pripremila je potreban materijal za ikebane.
Do sada je uradila preko 100 eksponata, ali svakodnevno neko dođe i odnese neki od predmeta koji sprema za izložbu, ako nađe u Titelu adekvatan prostor.
        – Ove šešire radim na kartonu, namotavam kanap, a svaki od ovih cvetića, listića, ukrasa na šeširu uradila sam od kukuruzovine koju prethodno obojim, naravno osim klasja pšenice, a što iziskuje puno vremena i strpljenja, ne krije tajnu nastajanja prelepog ukrasa za zid.



       
Završetkom ove faze rada Dobrila se sprema da počne da oslikava grnčariju gde će imati priliku da pokaže svoje slikarsko umeće i dokaže se i na ovom polju.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 23, 02, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *