Obeležen Dan škole u Titelu, Gardinovcima i Loku

Osnovna škola „Svetozar Miletić“ u Titelu i područne škole u Loku i Gardinovcima obeležile su 22. februar dan škole prigodnim priredbama, sportskim susretima, likovnim izložbama…

        – Podsećajući se naših velikana danas je prilika da osnažimo dušu. Naša škola nosi ime velikana Svetozara Miletića, borca za politička i nacionalna prava srpskog naroda u Ugarskoj. Miletić je osnivač prvog liberalnog i demokratskog pokreta u Vojvodini, advokat, novinar, urednik koji se uvrstio u srpske velikane 19. veka, istakao je Lazar Paroški, direktor škole pozdravljajući goste, nastavnike, penzionisane radnike škole, učenike i čestitajući im praznik. Proslavi su prisustvovali i Milan Nastasić, predsednik SO Titel, Mirjana Ančin, načelnik odeljenja za opštu upravu i javne službe, Dušanka Šarik, kuma škole.

           Svečanost je počela himnom Svetozaru Miletiću u izvođenju školskog hora, a nastavljena je bogatim i raznovrsnim programom u izvođenju učenika nižih i viših razreda. Nikolina Gvozdić je pročitala sastav, a Gordana Dimitrijević tekst o Svetozaru Miletiću. Predrag Abradi je govorio pesmu Jovana Jovanovića Zmaja „Petnaestog novembra 1879“. Izvedene su pesmice na ruskom i engleskom jeziku, a posetioci su videli i glumačka umeća titelskih osnovaca.

        Pre ove priredbe učenici nižih razreda su glumili, pevali, igrali, recitovali, pokazali gimnastičko znanje u okviru programa „Pokaži šta znaš“. Za to vreme u fiskulturnoj sali u sklopu sportskih susreta održan je košarkaški turnir. Devojčice osmog razreda imale su za protivnika ekipu sastavljenu od najboljih košarkašica iz petih, šestih i sedmih razreda. Mlađe su pobedile rezultatom 26:21. U drugom susretu sastali su se VIII-2 i VIII-4 protiv VIII-1, i VIII-3. Ekipa VIII-1 i VIII-3 je pobedila rezultatom 35:31.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 23, 02, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *