Šajkašani i Mošorinci proslavili dan škole

Učenici i nastavnici Osnovne škole “Isidora Sekulić“ u Šajkašu i Mošorinu proslavili su Dan škole, u petak 16. februara, na rođendan naše čuvene književnice čije ime nosi ova škola.

        U prigodnom i bogatom programu učestvovao je veliki broj učenika nižih i viših razreda koji su kroz recitacije, glume, pesme i igre pokazali svoju svestranost i maštu. Program je prekidan čestim aplauzima brojne publike u holu nove škole. Zapažena je bila igra učenika četvrtog dva uz muziku “Balkanike“ i dramatizovani tekst Branislava Nušića “Čas geografije“ u izvođenju učenika šestog jedan razreda. Kao gosti, u programu su učestvovali i učenici škole koji pohađaju džez-balet kao i mlađa folklorna grupa Kulturno-umetničkog društva “Šajkaš“ koja se predstavila spletom dečjih igara. Folkloraši, koji su bili poslednji u programu, pokazali su da uz masovnost može ići i kvalitet, zašto ih je publika nagradila dugim aplauzom. Program je vodila Zorica Majkić, učenica sedmog dva razreda.
          Uz brojne učenike i roditelje, školskoj priredbi su prisustvovali: Mirko Drinić, predsednik Saveta Mesne zajednice Šajkaš, Jadranka Pešti, direktorka Srednje škole “Mileva Marić“ iz Titela i Lazar Paroški, direktor Osnovne škole “Svetozar Miletić“ iz Titela.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 20, 02, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *