Izvorna krajiška grupa ''Studenac'' Šajkaš

U subotu, 10. februara, Izvorna krajiška grupa “Studenac“ iz Šajkaša krunisala je petogodišnji rad promocijom svog prvog kompakt diska pod nazivom “Rođen ko baraba“.

        Pretesna je bila dvorana u Lenjinovoj ulici u Šajkašu da primi sve ljubitelje krajiške pesme, prijatelje i sponzore koji su hteli da prisustvuju ovom lepom događaju i pruže im svu moralnu i materijalnu podršku. Uz slavljenika “Studenac“, u programu su učestvovale brojne krajiške pevačke grupe: “Krajišnici sa Manjače“, “Ognjište“, “Vitorog“, “Tradicija“ iz Plandišta, “Jezero“, “Momci sa Sovića“, “Zmijanje“, “Krajišnici iz Futoga“ zatim Neđo sa Manjače, Novica Tekić, Miloš Đukić – Sokolić i pesnikinja Ranka Srdić.
         – Naš prvi kompakt disk i kaseta imaju deset pesama. Sve su nove i originalne, sem “Urodile žute ljelje“, koja predstavlja našu obradu izvorne pesme. Na pesmama su radila tri tekstopisca: Dobrislav Matić, Neđo sa Manjače i Miodrag Stambolija. Ceo projekat smo realizovali sa izdavačkom kućom “Renome“ iz Bijeljine – rekao nam je Dragan Petrić, vokalni solista ove četvoročlane grupe koju čine još Željko Kovačević, Slaviša Zečević i Duško Vujanović kao prateći vokali.
          Uz daljnju promociju ovog kompakt diska, “Studenac“ se priprema za organizaciju velikog krajiškog posela koje bi se održalo u Šajkašu, u želji da ono postane tradicionalno okupljanje Krajišnika.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 13, 02, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *