Plesni klub "Zec" – Titel

Kao i svake godine, i ove, odmah nakon novogodišnjih i božićnih praznika bira se najuspešniji član Plesnog kluba „Zec“ iz Titela koji okuplja oko stotinak dece predškolskog i školskog uzrasta u najrazličitijim plesnim disciplinama.

        Na ovogodišnjem svečanom proglašenju za izbor najboljeg člana učestvovali su roditelji dece, ali i komšije i rođaci, a deca su pokazala kako igraju igre iz Srbije i Vojvodine, kao i u modernom plesu. Za najuspešnijeg člana Kluba u kategoriji predškolskog uzrasta izabarana je Vanja Kotarac koja ima samo šest godina, a ona se predstavila igrama disko densa. Što se tiče starije dece za najuspešnijeg člana izabrana je trinaestogodišnja Nikolina Gvozdić – učenica 7. razreda Osnovne škole „Svetozar Miletić“ u Titelu koja je svom Klubu donela brojna priznanja sa državnih takmičenja. U Temerinu je osvojila 3. mesto, u Kanjiži takođe 3. mesto u maloj grupi – klasičan ples – ča ča ča, i u Horgošu 2. mesto sa svojom drugaricom Ružicom Jovičić.
       
Po rečima koreografa Plesnog kluba Bosiljke Šer, ovaj mladi sportski kolektiv (po godinama uzrasta dece), ima dosta talenata pred kojima je uspešna karijera. U protekloj godini članovi Plesnog kluba učestvovali su na nekoliko državnih prvenstava, dok pretprošle godine Nikolina Gvozdić nije mogla da se takmiči na međunarodnom festivalu plesa u Đeru u Mađarskoj zbog nemogućnosti plaćanja troškova takmičenja. Inače Plesni klub finansiraju roditelji dece, a jedan deo troškova pokriva im Mesna zajednica Titel i Opština Titel.

       
Vanja i Nikolina će i ove godine se takmičiti na državnim prvenstvima, a ako pronađu sponzore takmičiće se i na međunarodnim takmičenjima gde će nadamo se uspešno predstavljati našu zemlju.

Autor: Žika Marković
Datum: 29, 01, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *