44. tradicionalni Dnevnikov turnir u malom fudbalu

Na 44. tradicionalnom Dnevnikovom turniru u malom fudbalu, u pionirskoj konkurenciji, među 12 ekipa Pobedila je ekipa „Menjačnica – Ris“ iz Šajkaša (pioniri FK „Borca“ iz Šajkaša).

       U polufinalnom susretu sastale su se ekipe „Menjačnica – Ris“ i „Kanarinci“ iz Novog Sada, pobednik tog susret bila je ekipa iz Šajkaša, a rezultat je bio 3:1. U finalu sastali su se sa ekipom „Picerija – Modena“ koju su takođe pobedili rezultatom 4:1.  Za ekipu „Menjačnica Ris“ igrali su: Nemanja Bajić, Ivan Rogić, Danijel Požar, Miloš Jojić, Mile Savković, Dejan Stanković, Stojan Jakovljević, Strahinja Babić, Nikola Mijanović i Dejan Milićević.
        Zbog obaveze prema svom klubu nekoliko igrača iz obe ekipe koje su se sastale u finalu (igraju za FK „Vojvodina“ iz Novog Sada), nisu mogli na igraju u završnici turnira, tako da su njihovi treneri morali da im nađu odgovarajuću zamenu. Tako je trener ekipe „Menjačnica – Ris“ Željko Marić (trener je pionirske ekipe FK „Borca“), pozvao sve proverene pionire koji se takmiče u Meridijal super ligi, dok je protivnička ekipa pozvala u svoje redove pionire „Banata“ iz Banatskog Dvora, igrače iz Apatina …
       
U konkurenciji pionira 92. godište „Menjačnica Ris“ je u svojim redovima imala Pogača i Požara iz beogradske „Crvene zvezde“, Jocića iz „Partizana“, Savkovića iz OFK „Beograda“ i Mijovića iz „Vojvodine“. Najbolji strelci u pobedničkoj ekipi bili su Mile Savković i Miloš Jocić koji su po tri puta zatresli protivničku mrežu. Najbolji igrač ekipe iz Šajkaša bio je Ivan Rogić , a dobri su bili i strelac Miloš Jocić i golman Nemanja Babić. Najbolji pojedinci turnira dobili su  vredne nagrade, a pobednička ekipa dobila je osim pehara i medalja, kompletnu sportsku opremu.

       
Pobednička ekipa iz Šajkaša trenutno se takmiči pod istim nazivom – „Menjačnica – Ris“ na tradicionalnom novogodišnjem turniru FK „Jugovića“ iz Kaća, gde takođe očekuju dobar plasman.

Autor: Žika Marković
Datum: 29, 01, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *