FK "Titel"

Zadovoljni otišli na odmor

            Zavesa je puštena što se tiče jesenjeg dela prvenstva u Područnoj ligi Novi Sad. Pravi je trenutak da se svode računi kako je u minulih 15 kola odigrano. Na veliko i opšte zadovoljstvo svih u klubu, od Uprave, igrača, trenera i armije navijača u jednom od najstarijih sportskih kolektiva u Srbiji, pa i šire, FK „Titel, osnovan 1912. godine, fudbaleri „Titela“ jesenji deo prvenstva završili su na deobi sa ŽSK iz ŽAblja na 6-7 mestu sa 23 osvojena boda. Tim povodom razgovarali smo sa trenerom prvog tima, sa čovekom kome pripadaju velike zasluge što se ekipa „Titela“ plasirala u u gornji deo tabele, Vojislavom Biberovim, višim fudbalskim trenerom:
            – Posle lošeg starta u borbi za bodove u prva četiri kola ekipa je sakupila samo dva boda ( u Titelu sa „Obilićem“ iz Zmajeva i „Mladosti“ iz Bačkog Petrovca igrali su nerešeno). Bodove smo izgubili od „Hajduka“ iz Čuruga i „Hercegovca“ iz Gajdobre. Zbog loših rezultata tadašnji trener Jovan Palalić podnosi ostavku. Agilnoj upravi na čelu sa predsednikom kluba Milanom Nastasićem, ništa nije preostalo već da preko noći nađe nekog ko će kako tako da izvuče klub iz opšte krize (višegodišnji nestručan rad, igrači su bili fizički nespremni za takmičenja, jednom rečju nisu bili spremni za ovaj stepen takmičenja). Vruć krompir sam preuzeo u najkritičnijim trenucima i u kratkom vremenskom roku uspeo sam da povratim ekipu iz letargije. Preuzimanjem ove mlade ali talentovane ekipe (Čak 12 bonus igrača igraju u prvom timu), odmah sam svesno nametnuo rad, red i disciplinu, kako bi treninzi bili posećeniji tako da su na svakom treningu bili prisutni skoro svi igrači (sa nekim igračima sam radio pre, a sa nekim posle podne zbog njihovih obaveza u školi ili na poslu). Tako su igrači u završni deo prvenstva ušli fizički i psihički spremni i time ni rezultati nisu izostali. Ekipa koju sam preuzeo bila je u totalnom haosu, a sve je to proizašlo zbog višegodišnjeg stručnog nerada.
            Međutim, za kratko vreme trebalo je podići iz uspavanosti kompletnu ekipu. U njoj ima dosta mladih, ima potencijala, ali sa njima treba znati raditi.
            U međuvremenu, nailazili su čvrsti protivnici, ekipa se polako dizala i ako rezultat nakon mog preuzimanja ekipe u naredna tri kola nije bio povoljan za nas, ipak se osetila bolja igra i zalaganje na terenu, što je nagoveštavalo da će ubrzo klub izaći iz rezultatske krize.
            Već u 8. kolu u Rumenki protiv „Jedinstva“ videli smo da smo se izvukli iz učmalosti u kojoj smo zabeležili i prvu pobedu u dosadašnjem delu prvenstva. Seriju uspešnih igara vezali smo u narednim kolima – pobeđen je u Titelu „Borac“ iz Obrovca sa 3:2, u Stepanovićevu „Omladinac“ sa 3:1 i „Kabel“ na našem terenu sa 2:0. Seriju pobeda prekinuli smo na kratko u Žablju gde smo izgubili od ŽSK sa 2:1, tada je ceo tim podbacio jer posle četiri uzastopne pobede očekivao se pad u igri. U preostala tri kola jesenjeg dela prvenstva moji igrači zaigrali su još angažovanije i bolje, tako da su zabeležili sve tri pobede. Najpre, gorku pilulu popio je bivši drugoligaš, „Veternik“ rezultatom 2:1, zatim gostovali smo u Gospođincima gde smo pobedili „Jedinstvo“ sa 3:0, a u poslednjem 15. kolu na pleća smo oborili tada drugoplasiranu ekipu „Petrovaradina“ rezultatom 2:1.
            Sa uspešnom serijom od osam odigranih utakmica i sedam pobeda Titeljani su sa poslednjeg 16 mesta i svega osvojena dva boda popeli na visoko 6-7 mesto koje dele sa ŽSK-om i imaju 23 boda. Tako da imamo velike šanse da se u proleće borimo za 3. mesto, koje obezbeđuje, odnosno vodi u baraž, jer trećeplasirana ekipa „Petrovaradina“ ima samo pet bodova više od nas.
            Velikom uspehu ekipe doprineli su: bivši golman novosadske „Vojvodine“ Miloš Grlić, internacionalac Zoran Amidžić, Stanko Kostić i mlađi igrači: braća Pajić, Lazar, Milan i Darko, Galetin, Milišić, Marić…
            Ekipa je trenutno do kraja januara na zasluženom odmoru, a kako nam je na kraju razgovora trener Vojislav Biberov rekao, nijedan igrač nije izrazio želju da promeni sredinu, tako da uz dobar rad, kvalitetne pripreme i eventualno dovođenje 1-2 nova igrača, na proleće će stremiti ka samom vrhu tabele u Područnoj ligi Novi Sad.

Autor: Ž. Marković
Datum: 08, 12, 2006.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *