„Gorocvet“ će se brinuti o zaštiti prirode

Osnivačka skupština ekološkog udruženja održana 25. novembra u prostorijama opštine Titel

        Pored zaštite životne sredine. Udruženje će se baviti i zasađivanjem, održavanjem i ulepšavanjem zelenih površina u mestu u saradnji sa šumskom upravom. Planiramo i saradnju sa lovačkim društvom, kako bi se zaštitio i unapredio broj vrsta životinja i sprečio nekontrolisan lov. Radićemo na unapređenju i zaštiti priobalja Tise. U cilju podizanja svesti o značaju zaštićene i očuvane životne sredine organizovaćemo seminare, tribine, izložbe, promocije i stručne skupove, ističe Jelena Sovilj predsednica Ekološkog udruženja „Gorocvet“ čija je Osnivačka skupština održana 25. novembra u prostorijama opštine Titel. Jelena je student treće godine ekologije i zaštite životne sredine, a za potpredsednicu je izabrana Olivera Kubik student prve godine istog fakulteta.
       
„Gorocvet“ će posebnu pažnju posvetiti edukaciji najmlađih od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta, uz kontinuirane akcije sakupljanja stare hartije i plastičnih boca.
       
Udruženje će u početku delovati u Titelu, a proširiće se i na ona mesta u opštini koja nemaju ovakva udruženja, uz razvijanje dobre saradnje sa postojećim.
       
„Gorocvet“ poziva na saradnju ljude dobre volje i sve one koji vole prirodu. Trenutno sedište im je u zgradi opštine, a pokušaće obezbediti sopstvene prostorije. zainteresovani mogu pisati na adresu gorocvettitel@yahoo.com. Sledeći sastanak „Gorocveta“ zakazan je za 16. decembar.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 08, 12, 2006.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *