Sednica Skupštine opštine Titel

Na sednici Skupštine opštine Titel koja je održana 24. novembra usvojena je Odluka o izmeni Odluke o zaduživanju naše opštine kod Komercijalne banke radi investiranja radova na vodosnabdevanju.

            Na sednici Skupštine opštine Titel koja je održana 24. novembra usvojena je Odluka o izmeni Odluke o zaduživanju naše opštine kod Komercijalne banke radi investiranja radova na vodosnabdevanju. Izmena ove Odluke je u delu u kome se precizira na šta će se sredstva od kredita trošiti. U obrazloženju koje je dao predsednik Opštine Titel Milivoj Petrović stoji da je „Na osnovu Odluke o zaduživanju Opštine nadležni organ je obavio postupak javne nabavke na osnovu koje je kao najpovoljniji ponuđač banka Intesa sa kojom je i sklopljen ugovor o zaduživanju i započeto korišćenje sredstava. Obzirom da je kreditno zaduživanje prvobitno planirano za izgradnju sistema vodosnabdevanja, posebno realizacije projekta „Surduk“ Šajkaš – Volovo, i da je u međuvremenu za vodosnabdevanje Opština konkurisala i dobila pravo na značajna sredstva iz Nacionalnog investicionog plana 450.000 evra, to se predlaže šira mogućnost za korišćenje kreditnih sredstava, odnosno i za lokalnu putnu privredu gde ima značajnih problema. Potrebe usmeravanja kreditnih sredstava će se utvrditi Programom ulaganja u puteve za 2007- godinu.“ Upravo poslednja rečenica obrazloženja zasmetala je odbornicima opozicije koji su smatrali da ne treba prihvatiti ovu izmenu Odluke dok se ne precizira koji će se to putevi i ulice raditi.
            U nastavku sednice donet je i Zaključak o prihvatanju sporazuma o saradnji opština Zrenjanin, Titel, Sečanj i Kovačica o zajedničkom vršenju poslova u upravljanju komunalnim poslovima. Obrazloženje za ovaj sporazum dao je načelnik za privredu Opštine Titel Stevan Gečevski. Po njegovim rečima sporazum predviđa osnivanje deponije i zajedničkog preduzeća za koje će voditi brigu o deponiji i saniranju postojećih smetišta, kao i divljih deponija, na teritoriji ove četiri opštine. Deponija i sedište preduzeća biće u zrenjaninskoj opštini, a u opštini Titel će biti najmanje dve transferne stanice za razdvajanje otpada.
            Na dnevom redu našlo se i usvajanje izveštaja o radu mesnih zajednica Lok, Vilovo, Gardinovci, Šajkaš i Mošorin, za 2005. godinu. Ovi izveštaji su letos bili na dnevnom redu Skupštine, ali su skinuti sa dnevnog reda jer na sednici nisu bili prisutni ovlašćeni predstavnici pomenutih mesnih zajednica. Svi izveštaji su prihvaćeni većinom glasova, a postojao je i predlog da se izveštaj o radu Saveta Mesne zajednice Šajkaš ponovo skine sa dnevnog reda jer i ovaj put na sastanku nije bio prisutan njihov predstavnik. 

Autor: Slavko Vukadinović
Datum: 24, 11, 2006.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *