Ponoviti prošlogodišnji uspeh

Pripreme mladih košarkaša „Titela“ pred prestojeća takmičenja u Vib ligi

        Dve selekcije mlađih kategorija KK „Titela“, prijavljene su u predstojećoj sezoni 2006-2007. godini, u međunarodnu Viba ligu koja počinje 7. oktobra.

            Na jednom od treninga razgovarali smo sa trenerom mladih košarkaša Aleksandrom Dumom.

            – U kategoriji pionira 92. godište mladi košarkaši iz Titela imaju veliku obavezu da brane prvo mesto osvojeno u prvom izdanju Viba lige, senzacionalnom pobedom nad ekipom KK „Osijek“, u finalu ovog takmičenja, dok mladi pioniri 95. godište u ovoj sezoni treba da potvrde 3. mesto iz prethodne sezone. U konkurenciji pionira 92. godište prijavljeno je čak 20 ekipa, a liga u pravom smislu ima međunarodni karakter, pošto u ovoj konkurenciji nastupaju ekipe iz Baje (Mađarska) i Slavonskog Broda (Hrvatska). U kategoriji mlađih pionira 95. godište, pored 11 prijavljenih ekipa iz Vojvodine, takmičiće se i ekipa „Osijeka“ iz Hrvatske, rekao je Duma.

            U pripremnom periodu, mladi košarkaši iz Titela, odigrali su četiri prijateljske utakmice. U kategoriji pionira 92. godište ostvarili su stopostotni učinak  – najpre su pobedili ekipu KK „Opovo“ rezultatom 147:37, zatim u gostima ekipu „Proletera“ iz Zrenjanina rezultatom 160:63 i na kraju u Titelu, pred svojim navijačima, ekipu KK „Žitište“ rezultatom 134:123. Mlađi pioniri 95. godište odigrali su u toku priprema samo jednu utakmicu – pobedili su ekipu „Cubi“ iz Novog Sada rezultatom 81:60.

            U nedelju 1. oktobra Titeljani će igrati poslednju utakmicu pred početak prvenstva. U dvomeču ( za obe kategorije košarkaša), sastaće se sa ekipom „Klisa“ iz Novog Sada.

            Jedan od najboljih i najzaslužnijih što je ekipa KK „Titel“ – pionira 92. godište, na prošlogodišnjem takmičenju u Viba ligi bila najbolja, bio je mladi košarkaš Duško Maleš iz Titela. O tome kako se priprema za novu sezonu rekao nam je:

            – Posle uspešnih priprema očekujem da će moja ekipa postići dobre rezultate. Što se mene lično tiče i moje igre, očekujem da ću i ove godine biti jedan od najboljih u konkurenciji igrača 92. godište i da zaigram za reprezentaciju Vib lige, rekao nam je Maleš. Njegov trener Aleksandar Duma kaže da će ovaj talentovani košarkaš igrati beka, jer je izvanredan plej mejker i veoma važan za svoj klub kao pokretač svih akcija i veliki motivator cele ekipe. Zajedno sa Bančevićem i Vukovićem, Maleš bi i ove godine trebao da bude ključni igrač koji omogućava svojoj ekipi dobre rezultate i pobede.

            Duško Maleš je učenik osmog razreda Osnovne škole „Svetozar Miletić“ u Titelu i prošlu školsku godinu završio je odličnim uspehom. Na njegov uspeh i dobru igru ponosni su svi u školi. Košarku trenira već osam godina.

Autor: Žika Marković
Datum: 24, 10, 2006.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *