Izborna skupština AKUD-a Lokvanj

Krajem septembra u Domu kulture u Loku održana je izborna Skupština AKUD-a „Lokvanj“. Nakon podnošenja izveštaja izabrano je rukovodstvo. Za predsednika je ponovo izabran Slobodan Marković, a i dosadašnjim ostalim članovima Upravnog odbora ukazano je poverenje.

            Marković je naglasio da očekuje da Društvo i dalje uspešno radi, da napreduje, iako je Lok malo selo, a da je jedini problem koji se javlja upravo materijalne prirode. .

            Putovanja, nastupi, doček gostiju, brojne manifestacije, kao i nabavka nošnji su samo deo aktivnosti koje su uspešno realizovane u proteklom periodu, stoji u izveštaju o radu Društva. Nakon finansijskog izveštaja članovi Skupštine su mogli da postavljaju brojna pitanja Predsedništvu o dosadašnjem radu i planovima.

Gostovanje u Sremskim Karlovcima

Na tradicionalnoj manifestaciji „Grožđenbal“ koja se održava u Sremskim Karlovcima, 30. septembra, gostovali su članovi AKUD-a „Lokvanj“ iz Loka. Osim njih nastupili su i KUD „Marković“ iz Novog Sada, KUD „Brankovo kolo“ iz Sremskih Karlovaca i KUD „Mladost“ iz Čortanovaca“.

            Posle uspešnog nastupa deca ločkog AKUD-a, ostala su na koncertu Harisa Džinovića, što je i bio centralni događaj manifestacije.

Autor: Jelena Dimić
Datum: 24, 10, 2006.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *