Uljana repica na 283 hektara

Prinos suncokreta sa 716 pokošenih hektara u PP „Titel“ AD iznosio je 2,7 tona po hektaru i isporučen je „Soja proteinu“. Kukuruz za silažu je bio dobar uz odličan prinos od 1.400 tona sa 35 hektara.

Vreme je ratare služilo pa je soja skinuta u kratkom vremenskom roku sa svih 830 hektara uz prinos od 2,7 tona po hektaru. U toku je žetva kukuruza . Skinute su rane sorte i do sada je požnjeven sa 550 hektara. Toliko će se uraditi do polovine naredne sedmice, pošo se očekuje lepo vreme.

U PP Titel AD istovremeno teče i setva. Do sada je posejana uljana repica na 283 hektara i već je nikla što je nova kulktura za kombinat. Zasejan je i ozimi ječan na 330 hektara, dok je setva pšenice završena na 1.000 hektara. Preostalih 1.000 hektara biće zasejano kako su bude skidao kukuruz. Ove godine, uglavnom, sejaće se novosadske sorte pšenice.

            Paprika, koja je posađena na 10 hektara, ove godine dala je odličan prinos i braće se do prvih mrazeva, saznajemo od Dragana Stojčića, tehnologa proizvodnje u PP Titel.

            Ovih dana počeće i osnovna obrada zemljišta, odnosno pripremama za prolećnu setvu.
Autor: Dušanka Buvač
Datum: 21, 10, 2006.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *