Bogdan-DJuric

Bogdanu Đuriću bronza sa svetskog prvenstva

Šestočlana ekipa reprezentacije Srbije, u kojoj je bio i Titeljan Bogdan Đurić, vratila se sa tri medalje sa Svetskog prvenstva za juniore i kadete koje je održano proteklog vikenda u Zadru.

Reprezentacija je bila sastavljena od šest boraca. Nenad Miletić u kategoriji lou kik do 86 kilograma postao je novi svetski prvak, Sokol Arsić u ful kontaktu do 67 kilograma osvojio je srebrnu medalju, a ja sam zbog visoke temperature morao predati meč u drugoj rundi, tako da sam osvojio samo bronzanu medalju u kategoriji tajlandski boks do 60 kilograma. To je moj najveći uspeh u karijeri, priča 18-godišnji Bogdan Đurić, član novosadske Vojvodine . Boje reprezentacije branili su i Uroš Živković, Ivan Popović i Vojislav Pešić.

Prve sportske korake Đurić je napravio u karate klubu „Titel“, za kratko vreme savladao je dosta tajni ove veštine. Pošto mu je trebalo nešto jače, žešće opredelio se za kik boks i ubrzo su došli i rezultati.  Samo ove godine okitio se titulom  seniorskog prvaka države u tajlandskom boksu  do 57 kilograma kao i prvim mestima na državnim prvenstvima u ful kontaktu do 60 kg i lou kiku do 60 kg. Nesrećna povreda nosa na treningu samo tri dana pred odlazak u Bankok sprečila ga je da ode na svetsko amatersko prvenstvu krajem juna ove godine.

– Ova medalja je veliki podsticaj za još veći rad kako bih se našao na spisku selektora na Svetskom prvenstvu  koje će se održati naredne godine u Beogradu, priča o svojim planovima ovaj skromni, tihi mladić koji na treninge putuje iz Titela u Novi Sad. Podsećamo da je za  svoje sportske uspehe Bogdan Đurić prošle godine dobio najveće opštinsko priznanje.

Svoje sportsko znanje Bogdan je potvrdio   na otvorenom prvenstvu Vojvodine koje je  održano  proteklog vikenda u Novom Sadu  gde je osvojio prvo mesto u lou kiku do 63,5 kilograma.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 20, 10, 2006.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *