Šajkašani osvetlali obraz

Na veoma jakom turniru, održanom početkom novembra u Pljevljima, u konkurenciji brojnih takmičara iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Rumunije, osam mladih karatista iz Šajkaša osvetlalo je obraz svome klubu i svome mestu.

        Iako treniraju tek nepunu godinu dana, niko nije ispao u prvom kolu, a najbolji su osvojili medalje: zlatnu – Nikola Đurić u kategoriji poletaraca, srebrnu – Rade Pavlović u kategoriji starijih pionira i bronzanu – Dragan Gelić u kategoriji nada. Zanimljivo je napomenuti da se Milić Andrejević, jedan od najperspektivnijih karatista, i ovog puta borio za medalju, ali mu je nedostajalo više sportske sreće nego kvaliteta. Svi su se takmičili u izvođenju kata.
       Sekciju “Šajkaš“, Karate kluba “Naftagas“ iz Novog Sada, vodi Saša Savić, izuzetan trener, pravi pedagog i uz to izvanredan čovek. Treba samo videti sa koliko volje i ljubavi on podučava decu koja mu uzvraćaju uspesima. Roditelji i deca su prezadovoljni, a i Saša njima: – Klinci su svi za pohvalu i veoma su perspektivni. I sredina nas je prihvatila, što nam podiže moral neophodan za takmičenja.

Autor: N. Turajlić
Datum: 24, 11, 2006.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *