Gostinski lov u Gardinovcima

Prema odluci Upravnog odbora Lovačkog društva „Zec“ iz Gardinovaca, tradicionalni gostinski lov na zeca biće održan 2. decembra.

             Na sednici Upravnog odbora Društva koja je održana 18. novembra, osim priprema za gostinski lov, izvršena je i analiza stanja lovne divljači u lovištu. Predsednik Društva Vladimir Marković tom prilikom je rekao da je zadovoljan brojem zečeva i fazana, kao i načinom na koji ih gardinovački lovci love. Naime, u Gardinovcima se praktikuje da se lovi samo na rubnim područjima lovišta, dok je središni deo zaštićen radi očuvanja matičnog fonda i ponovnog širenja populacije ka rubnim područjima.
            U gostinski lov na zeca pozvani su dugogodišnji prijatelji Društva, lovci iz: Rumenke, Novih Karlovaca, Đurđeva, Surdulice, Česterega, Kovilja i Žablja, kao i predstavnici lovačkih saveza Srbije i Vojvodine, Lovotursa i Šumskog gazdinstva u Titelu.
            Kao poslednje, ali ne i manje važno, odlučeno je da se odmah krene sa akcijom iznošenja hrane u lovište, radi prehrane divljači, jer je skinuta letina sa polja i divljač sve teže dolazi do hrane.

Autor: M. Žigić
Datum: 24, 11, 2006.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *