Sedmi meč bez poraza, prekinuta serija neuspeha sa „Studentima“

NOVI SAD: FK „Indeks“ (Novi Sad) – OFK „Jugović“ (Kać) 2 : 2 (2 : 2)

NOVI SAD; „Đačko igralište“, gledalaca: 300; glavni sudija: Ilija Lovre (Novi Sad), pomoćne sudije: Vladimir Blažon (Ruma) i Bojan Graovac (oba iz Rume), delegat FSV: Miodrag Lemajić (Stara Pazova); strelci: Nikola Bojović u 15. i Miloš Ponjević u 44. minutu za „Indeks“, a Zdravko Savić u 31. i Stojan Đukić u 39. minutu za OFK „Jugović“; žuti kartoni: Nikola Bojović („Indeks“), Vladimir Antonić i Miroslav Živanov (OFK „Jugović“).
„INDEKS“: Branislav Smiljanić, Nikola Bojović, Nikola Jovović, Miloš Ponjević, Duško Topolić, Miljan Saveljić, Rade Amidžić (od 53. Nemanja Zlatković), Goran Nedić, Vojislav Blagojević (od 84. Laslo Salkai), Petar Pervaz 6 (od 75. Filip Klaić), Rajko Vujanović.
OFK „JUGOVIĆ“: Nebojša Suvara, Vid Kizić, Branislav Kljajić, Miroslav Živanov (od 66. Radoslav Grozdić), Vladimir Milić, Vladimir Antonić, Nemanja Đorđević, Stojan Đukić, Zdravko Savić, Slobodan Terzić (od 75. Mićo Miljanić), Darko Srdić (od 89. Nenad Nikolić).
„Tobdžije sa Sigeta“ su nastavile sa serijom dobrih rezultata i odigrale sedmu uzastopnu prvenstvenu utakmicu u kojoj nisu osetile gorčinu poraza. Šta više, „plavo-beli“ su ovaj put uspeli da sruše i jednu izuzetno neugodnu tradiciju, osvojivši bod protiv novosadskih studenata nakon devet uzastopnih poraza u prvenstvenim i jednog u kup utakmicama. Ovaj meč je, inače, bio derbi 21. kola Vojvođanske lige Zapad, pošto su u njemu snage odmerili drugoplasirana ekipa na ukupnoj tabeli i drugi klub po učinku u prolećnom delu takmičenja, pa ne čudi što se na tribinama okupio veliki broj gledalaca, od kojih je za nijansu više bilo simpatizera „Jugovića“.
Teren za igru je bio u katastrofalnom stanju, onemogućavajući svaki pokušaj i jednog i drugog tima da razviju pas igru i ogranizuju iole osmišljeniju akciju, pa se do šansi i golova dolazilo isključivo nakon grešaka protivnika izazvanih nemogućnošću kontrolisanog vođenja lopte ili procene pravca i visne odskakanja „buba-mare“ od neravnog tla. Nakon početnog ispitivanja snaga i prilagođavanja ovakvim (ne)fudbalskim uslovima igre, „studenti“ su poveli u 15. minutu, kada je nakon kornera izvedenog sa desne strane i odbijanja lopte od jednog gostujućeg igrača, Nikola Bojović iz blizine zakucao loptu protivničku mrežu. Nakon ovog pogotka Kaćani su zaigrali angažovanije i stvorili nekoliko obećavajućih prilika, da bi u 31. minutu, posle prekršaja nad Slobodanom Terzićem na dvadesetak metara od domaćeg gola, Zdravko Savić maestralno izveo slobodan udarac i pogodio sam levi, dalji, ugao Smiljanićevog gola. Osam minuta kasnije Darko Srdić je „pritisnuo“ protivničkog igrača, ovaj je loše odigrao pas, koji je presekao Zdravko Savić i iz „prve“ u vatru ubacio Stojana Đukića koji je pretrčao štopera „Indeksa“, loptu prebacio preko golmana je istrčao i bacio se u prazno, i potom rutinski zatresao mrežu za zasluženo vođstvo „Jugovića“. I onda, kada su svi očekivali odlazak na odmor sa prednošću gostiju, pomoćni sudija Vladimir Blažon je nepotrebno signalizirao nepostojeći prekršaj nad domaćim igračem, lopta je ubačena pred gol, Vid Kizić je uspeo da je izbije glavom, ali je na nju natrčao Miloš Ponjević i prosledio je u takozvanu „malu“ mrežu.
U drugom poluvremenu tempo igre je bio za nijansu slabiji, zahvaljujući pre svega činjenici da su se oba rivala u prvih 45 minuta u dobroj meri „potrošila“ po već opisano teškom terenu, pa nisu želeli da rizikuju još jednu „iznuđenu“ grešku koja bi ih odvela direktno u poraz. Ipak, i Novosađani i Kaćani su uspeli da stvore (i propuste!) po tri izgledne prilike. „Studenti“ su nakon Zlatkovićevog šuta glavom pogodili prečku, pre toga je njihov napadač iz povoljne pozicije šutirao preko gola, a nešto kasnije Radoslav Grozdić je izblokirao vrlo opasan šut upućen sa desne strane. Na suprotnom delu terena, posle možda i najlepše akcije na čitavoj utakmici, na ovom meču vrlo zapaženi Vladimir Antonić (na fotografiji) nije dobro zahvatio loptu, iako je imao i boljih rešenja, kao što je bio pas unapred prema Zdravku Saviću ili povratna lopta ka Darku Srdiću. Ovaj poslednjepomenuti igrač gostiju je imao priliku da iz „slobodnjaka“ sa nešto više od dvadeset metara opasnije ugrozi Smiljanićevu mrežu ali je nije iskoristio, da bi koji minut kasnije nakon odbitka iz „peterca“ Novosađana šutirao preko gola. Na kraju, utakmica završena najrealnijim i najpravednijim ishodom – podelom bodova, sa kojom zadovoljniji treba da budu Kaćani, koji su na taj način nastavili seriju dobrih rezultata i prekinuli „crni“ niz protiv „studenata“.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 15, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *