Deo dokumentacije za kubansku vakcinu protiv raka u „Torlaku“

BEOGRAD: Deo medicinske dokumentacije za kubansku vakcinu za rak pluća „Cimaveks EFG“ stigao je u Institut za virusologiju, vakcine i serume Torlak, a krajem meseca delegacija instituta sa Kube posetiće Srbiju kako bi predstavili taj preparat i razmotrili buduće oblike saradnje.

 

Kako je Tanjugu izjavio direktor „Torlaka“ dr Branislav Lazić, pre šest dana održan je sastanak sa predstavnicima Instituta sa Kube koji proizvodi vakcinu i kubanske ambasade, a potpisano je i pismo o namerama.

Prema njegovim rečima, Institut „Torlak“ već pet godina prati dešavanja u oblasti imunologijie na Kubi, a u narednom periodu biće razmotreni detalji oko budućih oblika saradnje.

Lazić je rekao da Institut „Torlak“ nije zaintersovan samo za vakcinu koja se ovih dana spominjala u javnosti, već i druge vakcine koje se proizvode u toj zemlji.

On je kazao da je najpre neophodno da vakcina za rak pluća dobije sertifikat Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije i da će tek onda moći da se počne sa njenom primenom.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 15, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *