Izmuljivanje Jegričke u ataru Temerina

TEMERIN: Radovi na izmuljenju Jegričke i uklanjanju vegetacije na potezu od Info-centra u Temerinu pa 400 metara nizvodno su započeti su u decembru.

 

jegricka izmuljavanje

 

Trska je u ovom delu osvojila gotovo celo vodeno ogledalo, što je uzrokovalo da se jako smanji protok vode, čime je ugrožen biljni i životinjski svet u Jegričkoj. Radovi na ovoj deonici Jegričke vredni su oko pet miliona dinara, a predviđeno je da traju 60 dana. Ove radove zajednički finansiraju u jednakim iznosima Opština Temerin i Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine.
-Nakon čišćenja, produbljivanja i proširenja korita Jegrička od preliva Zmajeva do mosta u Sirigu, i Heverovog salaša – vidi se da taj deo izgleda kao prava reka. To je delo zajedničkog IPA projekta JVP Vode Vojvodine i ovlašćene organizacije za vodu iz Segedina. Vrednost radova je iznosila 300 hiljada evra. Opština Temerin je imala ulogu 'objekta'' u ovoj značajnoj investiciji. To nam je dobar znak da sličnim idejama i akcijama našu Jegričku učinimo lepšom i zaštićenijom i sačuvamo autohtoni biljni i životinjski svet – ističe Andraš Gustonj, predsednik Skupštine opštine Temerin.

Autor: Mile Milojević
Datum: 08, 01, 2014.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *