Poljoprivrednici dobili nove podsticajne kredite

ŽABALJ: U Maloj sali SO Žabalj, priređena je mala svečanost povodom uručenja Ugovora o kreditiranju poljoprivrednika, iza čega stoje opština Žabalj, Fond za razvoj poljoprivrede opštine Žabalj, Garancijski fond pokrajine Vojvodine i Banka Inteza.

 

krediti poljoprivrednici zabalj

 

Ovom prilikom petorica poljoprivrednika je dobilo značajna sredstva za ulaganje u nabavku nove poljoprivredne mehanizacije i priključnih mašina. Lazar Stojšin, Popov-Žikelić Miroslav, Dejan Vukadinović, Darko Mihajlovski i Miroslav Molnar zadovoljni su uslovima ovog kredita, i zahvalni su što su sredstva već prebačena na njihov račun, tako da mogu odmah da otpočnu sa realizacijom novca.
jovo bavarcic zabalj krediti poljoprivredaZamenik predsednika opštine Žabalj Jova Bavarčić smatra da je Fond za razvoj poljoprivrede u ovoj godini učinio dosta u poboljšanju uslova u oblasti poljoprivrede. Zahvalnost se duguje Garancijskom Fondu Pokrajine Vojvodine, direktor tog Fonda Goran Vasić ističe da je žabaljska opština prva otpočela sa ovakvom praksom, i da se u narednoj, 2014. godine očekuje saradnja sa još pretnaest opština u Vojvodini, gde će biti angažovano još oko 400 miliona dinara.
Nastojaće se da kamatne stope budu još povoljnije sa čim se složio i predstavnik Banke „Inteza“ sa konstatacijom da je opština Žabalj povukla odličan potez time što subvencijama pomaže poljoprivrednicima koji su u nezavodnom položaju, što je uzrokovalo kompletno zabrinjavajuće stanje u svim sferama života.

Izvor: zabalj.rs

Autor: Zdravko Siriški
Datum: 26, 12, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *