Održana svečana priredba Udruženja za cerebralnu i dečiju paralizu Prijatelji Titela

TITEL: U četvrtak, 26. decembra 2013. godine, u Svečanoj sali Opštinske uprave u Titelu, održana je svečana priredba, u organizaciji Udruženja za cerebralnu i dečiju paralizu „Prijatelji Titela“ iz Titela, povodom završetka realizacije projekata „Možemo zajedno“ i „Pruži korak napred“.

 

udruzenje prijatelji titela

 

Svečanoj priredbi su prisustvovali svi učesnici u realizaciji pomenutih projekata.

U okviru projekta „Možemo zajedno“ realizovane su usluge personalne asistencije za odrasle i decu, dok je u okviru projekta „Pruži korak napred“, urađena prilazna rampa i dva toaleta za osobe sa invaliditetom ka poslovnim prostorijama Udruženja „Prijatelji Titela“ i realizovane usluge logopeda, defektologa i pedagoškog asistenta.

Usluga personalne i pedagoške asistencije nastaviće se volonterskim radom pružaoca usluga od strane Danijele Savić, Tamare Kojić, Marije Rošul, Ivane Šereš i Marine Devušić.

Usluge logopeda i defektologa nastaviće se u saradnji sa Osnovnom školom „Svetozar Miletić“ Titel, Osnovnom školom „Isidora Sekulić“ Šajkaš i Školom za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ Novi Sad, uz podršku lokalne samouprave koja će plaćati putne troškove za prevoz logopeda, defektologa i dece iz Gardinovaca, Vilova i Loka.

Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike bilo je donator pomenutih projekata.

Na kraju svečane priredbe, deci učesnicima u realizaciji projekata podeljeni su paketići. Deo sredstava za paketiće obezbedila je opština Titel.

Izvor: opstinatitel.rs

Autor: Redakcija
Datum: 27, 12, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *