Novogodišnji prijem za novinare

NOVI SAD: Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić danas je u Vlade Vojvodine bio domaćin tradicionalnog novogodišnjeg prijema za novinare. Prisutne je ispred struke pozdravio publicista i novinar Mihalj Ramač.

 

slavisa grujic prijem novinari

 

Čestitajući predstojeće Novogodišnje i Božićne praznike, potpredsednik Grujić se osvrnuo na proteklu godinu, napomenuvši kako: “Krajem godine obično sumiramo rezultate rada i iako znamo da u ovoj godini nije bilo velikih ulaganja, mogu da kažem da je ostvarena kvalitetna saradnja sa svim našim medijima. Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje se trudio da kroz konkursno finansiranje, pomogne u skladu sa svojim mogućnostima. Trudićemo se da sa tom praksom nastavimo i tokom sledeće godine i da u što najvećoj mogućoj meri ispoštujemo vaše zahteve. Početkom naredne godine kada krenu pregovori Srbije kao kandidata u članstvo Eropske unije je dobra vest, jer nam nudi nove šanse i nadu da će nam biti bolje” zaključio je potpredsednik Grujić.
Doajen među vojvođanskim novinarima Mihalj Ramač, je podsetio da novinarski zanat nikada nije bio lak i da je često zavisio od datog režima, koji je diktirao njihov život. Zato danas novinari nisu na gorem glasu od lekara, policije i drugih, ali je struka uvek bila ispred svega da odbrani čast i dostojanstvo profesije. 

Autor: Redakcija
Datum: 23, 12, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *