Božić i božićni običaji

TITEL: U nedelju, 22. decembra, u holu OŠ „Svetozar Miletić“ Titel, održan je kviz povodom Božića i Božićnih običaja. Učesnici kviza bili su učenici III razreda sa teritorije Žabaljskog namesništva SPC, i to iz Kovilja, Loka, Mošorina, Čuruga, Šajkaša, Budisave, Vilova, Gardinovaca, Gospođinaca, Đurđeva, Žablja i domaćina Titela.

 

bozic bozicni obicaji titel

 

Organizator kviza bio je otac Miloš, paroh titelski i veroučitelji Predrag Hrubik i Željan Subić, kojima su svesrdno pomogli radnici škole. Prisutne i učesnike kviza pozdravila je direktorica škole domaćina Jelena Ćuruvija, a kviz je otvorio protojerej Ostoja Nijemčević, arhijerejski namesnik žabaljski.
Teme na kvizu bile su vezane za Božić i Božićne običaje. Poznavanje ovih tema provereno je kroz pitalice, premeštaljke, osmosmerke, asocijacije i igre detektiv. Posle sabiranja poena došlo se do pobednika,a to je bila ekipa iz OŠ „Miloš Crnjanski“ iz Žablja. Drugo mesto je osvojila škola „Isidora Sekulić“ iz Mošorina, a treće „Đura Jakšić“ iz Čuruga. Svako od učesnika kviza dobio je pokloni pohvalu, a prve tri ekipe i posebnu nagradu.

 

osnovna skola titel bozicni kviz titel


Kviz je protekao u izvanrednoj organizaciji i atmosferi. Kad se kviz završio prešlo se u hram gde je večernje služio, već pomenuti, namesnik žabaljski Ostoja Nijemčević sa sveštenoslužiteljima mesta iz kojih su došli učesnici kviza. Druženje se završilo slatkim, bogatim, posluženjem koje je organizovao paroh titelski, otac Miloš. Svi učesnici kviza i prisutni nose lepe utiske sa ovog susreta!

bozicni kviz titel

Autor: Stevan Avguštin
Datum: 23, 12, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *