Prezentacija TV filma „Šansa“ posvećnog procesu društvene integracije Roma

Novi Sad: U Vladi Vojvodine danas je održana promocija TV emisije „Šansa“ inspirisane realizacijom projekta „Osnaživanje i integracija Roma u AP Vojvodina“ koji se realizuje uz podršku Evropske komisije i humanitarne organizacije „Care international“.

        Emisija prati pet priča vojvođanskih Roma tokom jednog dana, iz nekoliko sredina i romskih naselja u pokrajini, i njihove svakodnevne društvene napore. Projekat „Osnaživanje i integracija Roma u AP Vojvodini“ ostavruje se kao deo „Dekade Roma“ i napora za njihovu uspešniju integraciju u društvo i unapređivanja obrazovanja romske dece i ekonomskog položaja romskog stanovništva uopšte.

        Film je predstavio nedostatak pijaće i tehničke vode zbog zagađenog bunara u naselju Adorijan, polazak u učenika prvog razreda u osnovnu školu u Srbobranu i uspeh rada pripremne grupe dece – Roma predškolskog uzrasta, pokušaj podrške zapošljavanju Roma u opštini Bečej, u selu Vojka deca u romskom naselju dobila su svoje prvo igralište kao i postavljanje pešačke staze u Malom Iđošu. Projekat „Osnaživanje i integracija Roma u AP Vojvodini“ je trogodišnji projekat koji se realizuje u deset opština u našoj pokrajini. 

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 28, 05, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *