Pioniri OFK „Jugović“ Kać

17. kolo Lige pionira TFS Novi Sad (1994. godište)

 

OFK “JUGOVIĆ” – FK “INDEKS” (NOVI SAD) 2 : 0 (1 : 0)

 

KAĆ: Sportski centar “Siget”. Gledalaca 100. Sudija: Aleksandar Kalanj (Novi Sad). Strelci: Mirko Đurić u 30′ i Saša Trajalov u 55′. Žuti kartoni: Stefan Miškić, Milan Tesla („Jugović“), David Herubel, Petar Banjac („Indeks“).

OFK “JUGOVIĆ”: Vasilije Randelj, Uglješa Zekonja, Stefan Miškić (od 36′ Slobodan Stanar), Momčilo Ćulum, Goran Božić, Miloš Nikolić, Milan Tesla, Aleksa Radin, Mirko Đurić (od 56′ Bojan Radosavac), Vladimir Mirković (od 36′ Saša Trajalov), Manfred Burger.

U sadržajnoj i kvalitetnoj utakmici, pioniri OFK „Jugović“ su savladali ekipu „Indeksa“, sačinjenu uglavnom od igrača koji su prošli školu novosadske „Vojvodine“. Naši dečaci su od prvog minuta nametnuli visok tempo, ali su se gosti sa Đačkog igrališta predstavili kao dostojan rival. Ipak, „belo-plavi“ su imali više od igre, a dve obećavajuće prilike za vođstvo propustili su Manfred Burger i Milan Tesla. Konačno, u finišu poluvremena, Stefan Miškić je gotovo iz svog kaznenog prostora idealno na levoj strani uposlio kapitena Miloša Nikolića, ovaj je u trku „zgazio“ tri protivnička igrača i onda sa korner linije vratio povratnu loptu na gostujući penaltik, odakle je rasni strelac Mirko Đurić rutinski sproveo u mrežu. I u nastavku igre, „tobije sa Sigeta“ su kontrolisale razvoj situacije na terenu, a konačan rezultat postavio je Saša Trajalov u 55. minutu, kada se najbolje snašao u gužvi u šesnaestercu Novosađana. Pobeda Kaćana mogla je biti i ubedljivija, a najbliže pogotku bili su Manfred Burger koji je sjajnim šutem iz slobodnog udarca pogodio stativu, te Milan Tesla i Momčilo Ćulum, koji su za santimetar ili dva bili kratki na upotrebljiva dodavanja sa strane.

SLIKA: Miloš Nikolić.

———————————————————————————————————————————————-

11. kolo Gradske lige mlađih pionira (1995. godište)

 

OFK “JUGOVIĆ” – FK “NOVI SAD” (NOVI SAD) 4 : 0 (2 : 0)

 

KAĆ: SC „Siget“. Gledalaca 50. Sudija: Lazar Berić (Novi Sad). Strelci: Branislav Gajin u 4’, Kosta Brankov u 16′, Predrag Mačkić u 54′ i Aleksandar Borjan  u 73′.

OFK “JUGOVIĆ”: Aleksandar Milojević (od 25′ Milan Popović), Aleksandar Borenović (od 75′ Nikola Bunčić), Nikola Begić (od 41′ Marko Dubravac), Miloš Srdić, Srđan Tolimir, Vladimir Sretenović, Predrag Mačkić (od 72′ Radovan Perić), Marko Subotin, Kosta Brankov (od 41′ Aleksandar Borjan), Miloš Marsenić (od 65′ Marko Mirković), Branislav Gajin.

Mlade „tobije sa Sigeta“ su prosto „očerupale“ novosadske „kanarince“ sa Detelinare! Kaćani su poveli već u 4. minutu golom Branislava Gajina iz slobodnog udarca sa oko 30 metara, a već u 16. minutu  bilo je 2 : 0, kada se, posle odlične akcije čitavog veznog reda, Kosta Brankov našao usamljen ispred protivničkog golmana i rutinski ga matirao. U drugom poluvremenu, iako je vetar pomagao gostima, „belo-plavi“ su postigli još dva pogotka preko Predraga Mačkića i Aleksandra Borjana, a rezultat je mogao biti i ubedljiviji u njihovu korist, pošto su propustili još nekoliko izglednih prilika.

SLIKA: Miloš Marsenić.

———————————————————————————————————————————————-

Autor: Živan Milutinov Žica
Datum: 30, 03, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *