Deseta sednica SO Žabalj

U velikoj sali SO Žabalj održana je danas deseta sednica SO kojom je predsedavao Milorad Stepanov, predsednik SO.

        Na početku sednice kojoj su prisustvovali pored odbornika vladajuće koalicije i odbornici opozicione SRS, predsednik je upoznao odbornike o dopuni Dnevnog reda, a koji se odnosi na odbijanje da se ponište mandati četiri bivša odbornika iz SRS-a.

        Takođe, šef odborničke grupe SRS, Vojislav Duvnjak je u zakonskom roku podneo zahtev za dopunu Dnevnog reda koji se odnosi na poništenje pomenutim odbornicima i verifikaciju mandata novim odbornicima iz redova SRS. Pošto je odlukom većine odbijen predlog Radikala za reč se ponovo javio Duvnjak i pitao kako je moguće da se donese odluka o neprihvatanju rasprave o spornim mandatima i donošenje takve odluke. Zamenik sekretara Skupštine Milica Buača -Đurđulov je pojasnila da je inicijativa o spornim mandatima stigla ranije na predlog Opštinskog odbora SRS i da je Mandatnoimunitetska komisija na osnovu toga donela gore navedenu odluku koja je predložena u Dnevni red. Takođe je Dnevni red dopunjen i tačkom o imenovanju direktora Opštinske Narodne Biblioteke. Posle ovoga odbornici su sa 21 glasom za uz 9 protiv usvojili predloženi Dnevni red, te je sednica nastavljena. Prve tri Odluke su donete većinom glasova tako da nisu ukinuti mandati odbornicima.

        Sledeća tačka Budžet opštine Žabalj u visini od 514 miliona dinara doneta je većinom od 20 glasova uz devet protiv.

        Rasprava je bila oko sledeće tačke vezane za otvaranje kancelarije za inkluziju Roma ali je ipak doneta Odluka sa 20 glasova za i 10 protiv.

        Još malo žučniju diskusiju izazvalo je donošenje Odluke o programu JP RAZVOJ gde je član Veća Jovo Bavarčić konstatovao da se određena sredstva predviđena ovom odlukom neće koristiti do dobijanja preporuke iz Ministarstva.

        Zatim se prešlo na izbor još dva zamenika predsednika Skupštine opštine, a izabrani su Dobrosav Mihajlović sa liste SPS-PUPS i Jovan Panić sa liste LSV. Po ostalim tačkama Dnevnog reda su donošene odluke većinom od 19 glasova za i devet protiv.

        Kod tačke o razrešenju direktora Doma zdravlja Žabalj šef odborničkog kluba SRS je pročitao pismo dr Branislava Kačara upućeno Skupštini i ustvrdio da pomenuti nije u sukobu interesa što je bio jedan od razloga za razrešenje. Odbornik Boro Milić je obrazložio da niko ne želi da osporava znanje dr Kačara i da je ovo zakonski put za njegovu smenu što se na kraju i potvdilo donošenjem Odluke o razrešenju većinom od 20 glasova prema devet protiv. Otprilike isti odnos glasova je bio i prilikom donošenja Odluke o imenovanju dr Dušana Blagojevića za vd direktora Doma zdravlja Žabalj. Odluku o imenovanju Dubravke Dudić profesora srpskog jezika i književnosti za direktora ONB „Veljko Petrović“ odbornici su doneli jednoglasno.
         Na kraju, postavljana su i odbornička pitanja. Odbornik Miodrag Janjuš je pitao da li može nekako da se u Žablju otvori kancelarija za platni promet da građani ne bi putovali u Temerin jer do pre par godina je bila i u Žablju. Jovanka Đermanović je postavila pitanje šta bi moglo da se uradi u Gospođincima kao i u ostalim mestima opštine po pitanju pasa lutalica koji su aktivna opasnost za građane, posebno decu.

        Nakon ovoga predsednik je zaključio sednicu.

         Medijski sednicu su pratili TV Panonija i RTV Vojvodine, redakcija na romskom jeziku.

Autor: Lazar R. Kaćanski
Datum: 30, 03, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *